UiPath, primul unicorn românesc, trimite peste 200 milioane dolari în România

UiPath, primul unicorn românesc, trimite peste 200 milioane dolari în România
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 24 feb 2022
UiPath, primul unicorn românesc, listat la bursa din New York, a capitalizat subsidiara din România cu 202,2 milioane de dolari, din care aportul la capitalul social se ridică la 8,01 milioane de dolari, iar diferența reprezintă prima de emisiune.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
 
În urma operațiunii, UiPath SRL va avea un capital social de 35 milioane de lei, relevă date analizate de Profit.ro.
Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Înființată în 2015, UiPath SRL a raportat în 2019, conform celor mai recente date publice, o cifră de afaceri de 644,9 milioane de lei din activități de editare a altor produse software. Cu aproape 700 de salariați, compania a consemnat o pierdere de 780,4 milioane de lei în 2019.

UiPath, companie fondată în România de Dines și Marius Tîrcă și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).
 
Acțiunile companiei UiPath a fost listate pe Wall Street începând cu data de 21 aprilie 2021, când prețul de închidere a fost de 69 de dolari. În prezent, titlurile UiPAth sunt tranzacționate la 38 de dolari, la acest preț capitalizarea fiind de aproape 20 de miliarde de dolari.
viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
capitalizare
subsidiara
romania