VIDEO Donald Trump preferă să angajeze români și haitieni ca muncitori sezonieri la hotelul Mar-a-Lago din Palm Beach. Cum arată luxosul complex

VIDEO Donald Trump preferă să angajeze români și haitieni ca muncitori sezonieri la hotelul Mar-a-Lago din Palm Beach. Cum arată luxosul complex
scris 18 mar 2017

Președintele Donald Trump a criticat adeseori companiile din tehnologie pentru angajarea unor muncitori străini, susținând chiar că va implementa o obligație privind angajarea muncitorilor americani pentru fiecare program de vize și imigrație. Însă, președintele pare să fie ceva mai rezervat cu privire la dreptul industriei hoteliere de a utiliza forță de muncă străină, printre angajații sezonieri de la complexul său hotelier Mar-a-Lago se numără în special cetățeni din România și Haiti, dezvăluie publicația New Yorker.

În primele trei luni de președinție, Donald Trump a preferat să se retragă în fiecare weekend la complexul Mar-a-Lago din Palm Beach, unde a adus în vizită inclusiv lideri străini precum Shinzo Abe, scrie News.ro.

Având în vedere frecvența deplasărilor sale la Mar-a-Lago, se pare că președintele american se simte mai degrabă ”acasă” în complexul luxos din stațiunea Palm Beach decât în birourile de la Casa Albă. Totuși, această afacere a profitat uriaș în ultimii zece ani de pe seama programului de vize H-2B, care permite industriei hoteliere să angajeze muncitori sezonieri din afara Statelor Unite.

Jurnaliștii New Yorker au semnalat ipocrizia miliardarului american, care critică programul de vize pentru H-1B, utilizat în special de giganții tehnologici pentru a recruta forță de muncă specializată și educată din afara Statelor Unite, inclusiv din România. Între timp, complexul său hotelier utilizează programul de vize H-2B pentru a recruta forță de muncă străină și extrem de ieftină pentru o serie de posturi sezoniere, care necesită muncitori necalificați și deja disponibili în SUA.

Guvernul reintroduce obligativitatea contractelor colective de muncă, inclusiv în companii private, eliminată în 2011 CITEȘTE ȘI Guvernul reintroduce obligativitatea contractelor colective de muncă, inclusiv în companii private, eliminată în 2011

Industria ospitalieră susține că muncitorii americani nu sunt dispuși să accepte aceste poziții sezoniere din cauza salariilor extrem de mici, iar cei 64 de spălători de vase, bucătari, grădinari și menajeri de la Mar-a-Lago sunt recrutați în special din Haiti și România.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
donald trump
mar-a-lago