Watford Insurance, care s-a retras pe piața RCA din România, reia extinderea în Europa prin compania franceză Axeria

Watford Insurance, care s-a retras pe piața RCA din România, reia extinderea în Europa prin compania franceză Axeria
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 oct 2021

Watford Insurance Company Europe (Watford Insurance), care a încetat subscrierile pe piața RCA din România din 1 septembrie 2020, după aproximativ 2 ani de business, va reveni în Europa prin intermediul companiei franceze Axeria, planul de investiții pentru 2022 prevăzând extinderea atât în Franța, cât și pe restul piețelor europene continentale, inclusiv România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase
Urmărește-ne și pe Google News

"Axeria IARD este destinată nu numai să lucreze pe piața franceză, ci să se extindă și pe restul piețelor europene continentale. Este, pentru Watford, vehiculul în Europa continentală. Avem, de asemenea, un plan de reorganizare a capacităților de subscriere pentru 1 ianuarie 2022, ceea ce va duce, inevitabil, la o mai mare deschidere către riscuri de afaceri puțin mai mari", a anunțat, la Argusdelassurance, Olivier Muraire, care i-a predat luna trecută ștafeta la conducerea asiguratorului francez lui Sébastien Seux. El rămâne membru al Consiliului de Administrație al Watford Holding France.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În vara anului trecut, Watford a decis să înceteze subscrierea de noi polițe în România. Anterior, însă, în aprilie 2019, a finalizat preluarea asigurătorului francez Axeria IARD. Axeria are sediul central în Lyon, sucursale în Lille și Bordeaux și este activă pe piața de asigurări pentru proprietăți comerciale și accidentele comerciale din Franța și Uniunea Europeană, cu prime brute de aproximativ 140 milioane euro.

În octombrie 2018, Watford transmitea Profit.ro că și-a propus ca, pe termen scurt și mediu, să extindă oferta de produse și către alte linii de asigurare, cum ar fi proprietăți imobiliare, răspunderi civile, accidente și sănătate, maritim și aviație.

Intrarea Watford în România a fost anunțată de Profit.ro de la finele anului 2017.

Watford Insurance este o subsidiară deținută 100% de Watford Re Ltd., o companie globală de asigurări și reasigurări, cu un capital de aproximativ 1,2 miliarde de dolari la 31 decembrie 2020.

CONFIRMARE O nouă companie, al 10-lea jucător, a intrat pe piața RCA din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE O nouă companie, al 10-lea jucător, a intrat pe piața RCA din România

Watford Insurance a externalizat administrarea activității pentru operațiunile din România către furnizorul local de servicii de asigurare Intaro Insurance Services SA.

Produsele companiei au fost distribuite prin rețeaua locală de brokeri de asigurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
watford
rca
aviatie
sanatate
imobiliare
asigurari