Majorarea plafonului de TVA de la 300.000 la 395.000 de lei, conform unui proiect al Ministerului de Finanțe, va simplifica viața a aproape 32.000 de firme. Pe termen scurt, vor scădea costurile administrative și contabile pentru aceste afaceri, iar unele dintre ele vor putea reinvesti resursele economisite, potrivit unei analize Termene.ro.
Creșterea nivelului accizei specifice la țigarete nu va conduce acum la o nouă scumpire a țigărilor, conform calculelor Profit.ro.
Nivelul accizei specifice la țigarete, stabilit pentru perioada 1 aprilie 2025 - 31 martie 2026 inclusiv, va fi de 560,86 lei/1.000 țigarete.
Florin Dănescu, Președinte Asociația Română a Băncilor, vine la Profit.ro IMM – Ediția a V-a , programat să fie organizată pe 25 martie.
Sectoarele Municipiului București se vor putea finanța și prin emisiuni de titluri de valoare, conform unui proiect legislativ care clarifică o serie de prevederi ale Codului administrativ în vigoare.
Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au descoperit nereguli fiscale la trei societăți care activează în livrarea de produse prin platforme de food-delivery. În urma controalelor desfășurate, aceștia au identificat nerespectarea legislației financiar-contabile privind taxele și contribuțiile sociale datorate bugetului general consolidat al statului, precum și a reglementărilor referitoare la TVA.
Respectarea legislației fiscale în privința transferurilor de bani între persoane fizice, în special între rude, este necesară pentru a evita sancțiunile fiscale, inclusiv impozitul de 70% aplicabil în cazul în care sursa veniturilor nu poate fi demonstrată corespunzător, arată Dr. Av. Radu Pavel, Avocatul Coordonator al Societății Românești de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.
Guvernul va aloca 440 de milioane de euro pentru cea de-a patra ediție a programului Start-Up Nation, a anunțat premierul Ciolacu.
Guvernul intenționează să își mandateze reprezentanții în adunările generală a acționarilor (AGA ) sau în consiliile de administrație (CA), după caz, la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, cel puțin până în 2028, pentru a le lua la buget, sub formă de dividende, minimum 90% - în loc de 50% - din profitul net.
Costul orar al forței de muncă a crescut cu 4,3% în UE și cu 3,7% în zona euro, în trimestrul patru din 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, arată datele publicate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).