Acord între Parlamentul, Comisia și Consiliul europene pe tema reformei muncii detașate

Acord între Parlamentul, Comisia și Consiliul europene pe tema reformei muncii detașate
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2018

Negociatorii Parlamentului European (PE), Consiliului - care-i reprezintă pe Cei 28 - și comisarul european însărcinat cu Afacerile Sociale au anunțat joi că au ajuns la o înțelegere asupra unui acord privind reforma muncii detașate, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Noi credem că pachetul în vederea unui acord pe care-l propunem este echilibrat”, au anunțat ei într-un comunicat, depășind o etapă decisivă în această reformă, la care Franța ține în mod special, scrie News.ro.

Detașarea muncitorilor, care le permite europenilor să muncească în altă țară UE decât a lor, dar cotizând la sistemul securității sociale din țara lor de origine, a fost un subiect emblematic în campania prezidențială franceză, iar pe această temă s-au înfruntat eurofili și eurosceptici.

Regulile privind telemunca au primit avizul final și vor fi aplicate. Noi condiții privind contractul de muncă, locul de activitate, perioada de probă sau orele suplimentare CITEȘTE ȘI Regulile privind telemunca au primit avizul final și vor fi aplicate. Noi condiții privind contractul de muncă, locul de activitate, perioada de probă sau orele suplimentare

Acest acord, la care s-a asjuns în noaptea de miercuri spre joi între negociatori ai celor trei instituții, este o etapă obligatorie în vederea stabilirii unui text defintiv al reformei.

El are loc după acordul, pe 23 octombrie, al celor 28 de miniștri ai Muncii și Afacerilor Sociale din UE, considerat atunci o victorie de către președintele francez Emmanuel Macron.

În comunicatul lor, cele două coraportoare ale PE, adjuncta ministrului bulgar al Muncii și comisarul european însărcinat cu Afacerile Sociale Marianne Thyssen nu oferă detalii cu privire la acord.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
munca detasata