Calendarul fiscal al lunii martie - firmele depun Declarația pe 2017 și plătesc impozitul pe profit

Calendarul fiscal al lunii martie - firmele depun Declarația pe 2017 și plătesc impozitul pe profit
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 1 mar 2018

Martie încă nu pare să anunțe venirea primăverii, însă pentru companii reprezintă luna în care acestea vor trage linie și vor analiza, din punct de vedere fiscal, anul 2017, întrucât pe 26 martie este termenul maxim de depunere al declarației privind impozitul pe profit și de plată al impozitului pe profit (dacă este cazul). Aceasta va acoperi rezultatul fiscal al societății aferent perioadei ianuarie-decembrie 2017. Impozitul pe profit/pierderea fiscală este calculat și declarat de firme prin intermediul formularului 101.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aceeași zi de 26 martie 2018, societățile vor avea termene de depunere și plată (dacă este cazul) și pentru următoarele declarații:

  • Decontul de TVA (Declarația 300)
  • Decont special de TVA (declarația 301) – această declarație se depune de către societățile care sunt înregistrate special pentru tranzacții UE și au desfășurat tranzacții în luna anterioară.
  • Declarația 307 – această declarație de depune de către societățile care înregistrează sume rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea TVA în anumite situații.
  • Declarația 311 – această declarație se depune de către societățile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat.
  • Declarația 390/VIES – această declarație informativă se depune de către societățile care au desfășurat tranzacții intracomunitare în luna precedentă .
  • Declarația 100 privind obligațiile de plată la bugetul de stat – această declarație cuprinde taxele și impozitele datorate de o societate, precum:
    • impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți;
    • impozitul obținut și reținut persoanelor fizice din venituri cum ar fi dobânzi, premii, jocuri de noroc, transferul proprietarilor imobiliare;
    • accize.
  • Declarația 112 privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate – această declarație se depune de către angajatori și  entitățile asimilate acestora.
ANAF introduce facilități pentru cei care gestionează mai multe CUI-uri prin SPV. Informațiile vor putea fi accesate și prin aplicațiile de de contabilitate/ERP CITEȘTE ȘI ANAF introduce facilități pentru cei care gestionează mai multe CUI-uri prin SPV. Informațiile vor putea fi accesate și prin aplicațiile de de contabilitate/ERP

Mihaela Iacob, tax manager Accace Romania

Mihaela Iacob, tax manager Accace Romania

Formularele menționate mai sus nu au suferit modificări față de lunile precedente.

Alte termene relevante ar fi:

  • 7 martie 2018 – depunerea declarației de mențiuni pentru schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România (Formular 092).
  • 15 martie 2018 – depunerea declarațiilor Intrastat. Sunt obligate la depunerea declarațiilor Intrastat societățile înregistrate în scopuri de TVA și care efectuează achiziții/livrări de bunuri intracomunitare peste un prag de materialitate de 900,000 RON (aplicabil pentru fiecare flux de intrări/ieșiri). Sunt obligate la depunerea declarațiilor Intrastat societățile care au avut această obligație de depunere și în anul anterior sau dacă au atins pragul de materialitate în timpul anului (declarațiile se depun începând cu luna în care societatea a atins aceste praguri de materialitate).
  • 30 martie 2018 – depunerea declarației informative 394 privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național.

Calendarul fiscal al lunii martie - firmele depun Declarația pe 2017 și plătesc impozitul pe profit

viewscnt
Afla mai multe despre
martie
accace
calendar fiscal
taxe