Administrația Trump a prezentat condițiile prin care companiile pot solicita să fie exceptate de taxele pe oțel și aluminiu

Administrația Trump a prezentat condițiile prin care companiile pot solicita să fie exceptate de taxele pe oțel și aluminiu
scris 18 mar 2018

Administrația Trump a prezentat condițiile prin care producătorii de automobile, operatorii de conducte și alte companii pot solicita să fie exceptați de la plata noilor tarife pentru oțel și aluminiu, care ar putea fi de ordinul miliardelor de dolari, transmite Bloomberg, citată de News.ro.

Departamentul pentru Comerț a publicat vineri seara o regulă interimară care invită companiile și persoanele care furnizează oțel companiilor din SUA care folosesc metalul în construcții, industria prelucrătoare sau în alte activități de afaceri.

Măsura marchează deschiderea oficială a procesului de exceptare de la aceste tarife, pe care companiile de ambalare a alimentelor, producătorii de bere și alte companii s-au pregătit să îl folosească încă de la anunțul președintelui Donald Trump privind introducerea unor tarife de 2% pentru importurile de oțel și de 10% pentru cele de aluminiu.

Potrivit noii reguli, o companie poate solicita Departamentului pentru Comerț să fie scutită de tarife dacă produsul respectiv nu este fabricat în Statele Unite într-o cantitate suficientă sau la o calitate satisfăcătoare. De asemenea, poate fi folosit și argumentul securității naționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
companii
taxe
aluminiu
otel