Trump: Dacă UE elimină taxele oribile aplicate produselor americane, o vom face și noi

Trump: Dacă UE elimină taxele oribile aplicate produselor americane, o vom face și noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2018

Dacă Uniunea Europeană va elimina taxele oribile impuse produselor americane, atunci vom renunța și noi la ele, a scris președintele american Donald Trump pe Twitter, răspunzând criticilor Uniunii Europene la adresa tarifelor aplicate în această săptămână de Statele Unite importurilor de oțel și aluminiu, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La câteva ore după ce comisarul UE pentru Comerț Cecilia Malmstrom a spus că ”nu este clar” dacă blocul comunitar va fi exceptat de tarifele planificate de SUA, Trump și-a expus condițiile și a reiterat avertismentul în cazul în care nu vor fi îndeplinite, scrie News.ro.

“Uniunea Europeană, țări minunate care tratează foarte prost Statele Unite în ceea ce privește comerțul, se plânge de tarifele pentru oțel și aluminiu. Dacă va renunța la barierele și tarifele oribile aplicate produselor americane, vom proceda și noi la fel. Mare deficit. În caz contrar, vom taxa automobilele etc. CORECT”,  a scris Trump pe Twitter.

Retailer: Clientul român a devenit mult mai pretențios, cumpără produse de calitate și vrea să fie consiliat CITEȘTE ȘI Retailer: Clientul român a devenit mult mai pretențios, cumpără produse de calitate și vrea să fie consiliat

Trump a reacționat la un mesaj publicat de Malmstrom pe Twitter, în care a descris discuțiile avute cu reprezentantul american pentru Comerț Robert Lighthizer, care au avut loc sâmbătă la Bruxelles, ca fiind ”deschise” dar ”fără rezultat”.

”Nu există claritate în privința procedurii sau exceptărilor. Ca partener apropiat de securitate și comercial al Statelor Unite, UE trebuie exceptată de la măsurile anunțate”, a spus Malmstrom după întâlnirea la care a participat și ministrul japonez al Comerțului, Hiroshige Seko.

Canada, Mexic și Australia și-au asigurat scutirea de tarifele de 15% pentru oțel și de 10% pentru aluminiu anunțate de Trump, cu toate că decizia în cazul Canadei și Mexicului este condiționată de progresul renegocierilor pentru Acordul Nord-American de Liber-Schimb.

Trump a numit aceste tarife drept o problemă de securitate națională și a avertizat că va taxa importurile de automobile din Uniunea Europeană și că va impune taxe reciproce țărilor care vor aplica taxe vamale mai mari produselor americane decât cele aplicate de SUA produselor din aceste state.

Malmstrom, Lighthizer și Reko urmează să se întâlnească pe marginea unei întâlniri ministeriale a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) care va avea loc săptămâna viitoare la Paris, pentru a continua discuțiile, potrivit unui comunicat comun al acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
taxe