Administratorul unei firme - 151 fapte de evaziune fiscală

Administratorul unei firme - 151 fapte de evaziune fiscală
scris 2 sep 2021

Administratorul unei societăți comerciale a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General într-un dosar în care este acuzat de 151 de fapte de evaziune fiscală, aducând statului un prejudiciu de peste 3,8 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis, procurorii au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a unei persoane, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (151 de acte materiale), scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Procurorii notează în rechizitoriul trimis instanței că persoana, în perioada 1 ianuarie 2010 - 31 decembrie 2011, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a omis declararea în parte în declarații fiscale, situații financiare - bilanțuri contabile a tuturor veniturilor realizate astfel cum au rezultat din încasările evidențiate în extrasele de cont bancare și a evidențiat în declarații fiscale depuse la organul fiscal operațiuni nereale, reprezentând achiziții derulate cu 6 societăți comerciale, acțiunile fiind comise la diferite intervale și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Acțiunile inculpatului au avut ca urmare prejudicierea bugetul general consolidat cu suma totală de 3.837.259,23 lei, compusă din 3.784.208,76 lei reprezentând TVA (148 acte materiale) și 53.050,47 lei reprezentând impozit pe profit (3 acte materiale), spun anchetatorii.

"Scopul omisiunilor reprezentând venituri realizate, dar nedeclarate, precum și al achizițiilor nereale declarate către autoritatea fiscală teritorială a fost acela de a crea o aparență legală a provenienței mărfurilor comercializate ulterior și, respectiv, acela al diminuării taxelor și impozitelor de plată datorate bugetului de stat", se precizează în comunicat.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Agenția Națională de Administrare Fiscală a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 7.732.217 lei (din care 3.845.754 lei reprezintă impozit pe profit și 3.886.463 lei TVA), la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere calculate de la data scadenței până la data executării integrale a plății, arată PICCJ.

În vederea recuperării prejudiciului s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra a 9 bunuri imobile și asupra unui autoturism, precum și măsura popririi asupra conturilor bancare, menționează procurorii.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Călărași.

viewscnt
Afla mai multe despre
evaziune fiscală
administrator