ANAF a demarat controale la marii contribuabili. Companiile care nu și-au conectat aparatele de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic au fost amendate

ANAF a demarat controale la marii contribuabili. Companiile care nu și-au conectat aparatele de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic au fost amendate
scris 21 oct 2021

Agenția Națională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acțiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

"Agenția Națională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acțiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziționate și utilizate de către aceștia. La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceștia s-au conformat, iar pentru ceilalți care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare", anunță ANAF, fără a preciza valoarea contravențiilor.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit, scrie News.ro.

Pe portalul ANAF, contribuabilii pot accesa informații detaliate despre conectare (Legislația, Ghidul conectării, evidența AMEF).

"Acțiunile de control derulate de ANAF având această tematică, vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, cât și pentru a asigura un mediu concurențial corespunzător", mai arată ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
controale