ANAF mai face un pas către conectarea caselor de marcat la serverele Fiscului. Transmiterea de date ar trebui să înceapă în 2019

ANAF mai face un pas către conectarea caselor de marcat la serverele Fiscului. Transmiterea de date ar trebui să înceapă în 2019
scris 27 apr 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat specificațiile tehnice și structura fișierelor pe care casele de marcat electronice ar urma să le trimită către ANAF începând de la jumătatea anului 2019.

Acestea au fost definitivate în urma întâlnirilor de lucru desfășurate în ultimele 5 luni între ANAF și reprezentanții Asociației Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale (ADAMEF) și ai Patronatului Comercianților și Servisanților de Case de Marcat.

Legea prevede că la 1 noiembrie 2018 președintele ANAF trebuie să emită un ordin care să precizeze data la care casele de marcat trebuie să transmită informațiile către serverele instituției.

Proiectul vizează conectarea a peste 1 milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel încât  transmiterea de date să înceapă la jumătatea anului 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anaf
case de marcat
specificații tehnice