ANAF vrea să vândă terenuri ale Elenei Udrea cu cel puțin 2,2 milioane lei

ANAF vrea să vândă terenuri ale Elenei Udrea cu cel puțin 2,2 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

ANAF vrea să vândă prin licitație, pe 6 martie, terenuri aparținând Elenei Udrea pentru care vrea să obțină peste 2,2 milioane lei, suma fiind fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vorba despre un ansamblu de terenuri situat în Sectorul 1, str. Constantin Godeanu. Este vorba despre 5.0008 metri pătrați, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ FMI vede deficitul la peste 6% din PIB în următorii ani în România, ca urmare a majorării pensiilor, și recomandă creșterea taxelor, impozitelor și accizelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FMI vede deficitul la peste 6% din PIB în următorii ani în România, ca urmare a majorării pensiilor, și recomandă creșterea taxelor, impozitelor și accizelor

 

 

În septembrie, Profit.ro a anunțat că ANAF a scos la vânzare un teren de 5.000 de metri pătrați, din București, aparținând fostului politician și ministru Elena Udrea. Terenul este situat în zona lacului Straulesti, iar prețul de pornire a fost stabilit la 7,612 milioane lei fără TVA (9,06 milioane lei cu TVA).

Udrea a fost anchetată penal și ulterior condamnată, în prezent fiind în închisoare pentru a executa o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. A fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în data de 7 aprilie, ea părăsind țara înainte de pronunțarea sentinței. În aceeași zi, a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la granița cu Grecia. Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în țară în 16 iunie.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile și imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe și impozite, precum și pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Procedura Fiscului este ca prețul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitație să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din prețul inițial. Ulterior, prețul nu mai scade.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
terenuri
licitație
elena udrea