ANAF continuă executarea Elenei Udrea - a scos la vânzare cel mai scump activ de până acum. Calcule: Sumă suficientă pentru a acoperi prejudiciul

ANAF continuă executarea Elenei Udrea - a scos la vânzare cel mai scump activ de până acum. Calcule: Sumă suficientă pentru a acoperi prejudiciul

Foto facebook Elena Udrea

Marius Oncu
Marius Oncu
scris 16 sep 2023

ANAF a scos la vânzare un teren de 5.000 de metri pătrați, din București, aparținând fostului politician și ministru Elena Udrea. Terenul este situat în zona lacului Straulesti, similar cu câteva loturi mai mici de teren pe care ANAF încercat în mai multe rânduri să le vândă, prima tentativă fiind în octombrie 2022, anunțată la momentul respectiv de Profit.ro. Dacă terenurile pe care Fiscul încerca să le vândă anterior au avut un preț inițial de pornire de aproape 800.000 de euro (cu TVA), lotul de 5.000 de metri pătrați scos acum la vânzare este evaluate la aproape 2 milioane de euro (9 milioane de lei, inclusiv TVA), sumă care ar fi suficientă pentru a acoperi prejudiciul care ar trebui recuperat de la fostul politician, potrivit unor calcule ale ANAF văzute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

După calculele ANAF, prejudiciul total de recuperat de către stat ar fi de peste 9 milioane lei.

CONFIRMARE - DOCUMENT Măsurile fiscale pregătite de Guvern CITEȘTE ȘI CONFIRMARE - DOCUMENT Măsurile fiscale pregătite de Guvern

Udrea a fost anchetată penal și ulterior condamnată, în prezent fiind în închisoare pentru a executa o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. A fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în data de 7 aprilie, ea părăsind țara înainte de pronunțarea sentinței. În aceeași zi, a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la granița cu Grecia. Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în țară în 16 iunie.

Proprietatea scoasă acum la vânzare este un teren intravilan agricol în suprafață de 5.000 de metri, situat în București, sector 1, strada Aeroportului. Prețul de pornire a fost stabilit la 7,612 milioane lei fără TVA (9,06 milioane lei cu TVA).

Nu este clar cum ar fi distribuite sumele încasate la o eventuală vânzare, printre creditori fiind, pe lângă ANAF, și Biroul de Turism pentru Tineret.

Boloș confirmă: Am renunțat la intenția de a impozita veniturile din dobânzi la titluri de stat CITEȘTE ȘI Boloș confirmă: Am renunțat la intenția de a impozita veniturile din dobânzi la titluri de stat

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile și imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe și impozite, precum și pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Procedura Fiscului este ca prețul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitație să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din prețul inițial. Ulterior, prețul nu mai scade.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
elena udrea
teren
executare
vanzare