ANOFM: Persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj nu au obligația să se prezinte lunar pentru viză, pe durata stării de urgență

ANOFM: Persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj nu au obligația să se prezinte lunar pentru viză, pe durata stării de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2020

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că, pe perioada stării de urgență, persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj nu au obligația să se prezinte luna pentru viză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Această precizare este în conformitate cu prevederile art.XII, alin (1) din OUG nr.32/2020, care modifică și completează OUG nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2: «pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, obligația prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică»”, a transmis, miercuri, ANOFM.

EXCLUSIV Discuții Finanțe - FMI. România ar putea împrumuta cu dobândă 1,5%, fără condiții și cu rambursare în maximum 5 ani. FMI: \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Discuții Finanțe - FMI. România ar putea împrumuta cu dobândă 1,5%, fără condiții și cu rambursare în maximum 5 ani. FMI: "Nu am primit încă o cerere formală".

De asemenea, instituția anunță că, ”prin derogare de la prevederile art.61, alin (2) din Legea 76/2002, în cazul neîncadrării în muncă, reînnoirea de către șomerii care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în condițiile prevăzute această lege, a cererii pentru a fi luați în evidență în vederea medierii se face în termen de 30 de zile calendaristice de la data încetării stării de urgență”, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
anofm
somaj