ANRE: Contribuția de 2% pentru companiile din energie este exagerat de mare

ANRE: Contribuția de 2% pentru companiile din energie este exagerat de mare
scris 26 mar 2019

Contribuția de 2% din cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească companiile energetice către Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), conform OUG 114/2018, este exagerat de mare, iar acești bani ar trebui să fie utilizați pentru a finanța proiecte de eficiență energetică, a declarat, marți, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, într-o conferință pe teme energetice.

"Cu două zile înainte de aprobarea OUG 114, ANRE a aprobat contribuțiile pe care trebuie să le plătească companiile licențiate în 2019, era vorba de 0,1% din cifra de afaceri. Comparativ cu această valoare, contribuția de 2% din OUG 114 este exagerat de mare, trebuie să fim sinceri. Noi nu avem nevoie de acești bani pentru funcționarea normală a autorități. O contribuție de 0,1% din cifra de afaceri era suficientă", a spus Bege, potrivit Agerpres.

EXCLUSIV Teodorovici îi ia șefei ANAF din atribuții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teodorovici îi ia șefei ANAF din atribuții

Potrivit acestuia, ANRE va propune în următoarea perioadă modificarea legislației, astfel încât acești bani să poată fi folosiți pentru a finanța proiecte de eficiență energetică.

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
zoltan nagy-bege
oug 114