Antifrauda a declanșat din nou controale în Dragonul Roșu și anunță verificări specifice Sărbătorilor de iarnă la comercianți

Antifrauda a declanșat din nou controale în Dragonul Roșu și anunță verificări specifice Sărbătorilor de iarnă la comercianți
scris 13 dec 2018

Inspectorii Antigfraudă au verificat, în ultima lună, 464 de firme din complexul comercial Dragonul Roșu (Voluntari, Ilfov), în urma cărora au aplicat 674 de amenzi, totalizând 8,4 milioane de lei. În perioada următoare, controalele vor viza domeniile comerciale cu risc semnificativ de neconformare fiscală, care înregistrează creșteri sezoniere specifice Sărbătorilor de iarnă, precum: comerțul en gros și en detail cu legume-fructe, producția și comercializarea cărnii prin intermediul carmangeriilor și depozitelor de carne, comercializarea de jucării, îmbrăcăminte, băuturi etc.

În perioada 5 noiembrie - 10 decembrie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au controlat 464 de firme din incinta centrului comercial Dragonul Roșu.

Înturucât au constatat încălcări ale legislației financiar-contabile, inspectorii antifraudă fiscală au dispus 12 avertismente și 674 de amenzi în cuantum total de 8,44 milioane lei. De asemenea, au dispus confiscarea de numerar, venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 592.655 lei.

Antifrauda rulează cu un deficit de angajați de 35%. Mulți oameni pleacă din cauza eliminării anul trecut a unui spor care le asigura salarii mai mari față de alți angajați ai Fiscului CITEȘTE ȘI Antifrauda rulează cu un deficit de angajați de 35%. Mulți oameni pleacă din cauza eliminării anul trecut a unui spor care le asigura salarii mai mari față de alți angajați ai Fiscului

"Acțiunile de monitorizare și control ale inspectorilor antifraudă vor continua în perioada următoare pentru destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată. Controalele antifraudă vor viza domeniile comerciale cu risc semnificativ de neconformare fiscală, care înregistrează creșteri sezoniere specifice sărbătorilor de iarnă, precum: comerțul en gros și en detail cu legume-fructe, producția și comercializarea cărnii prin intermediul carmangeriilor și depozitelor de carne, comercializarea de jucării, îmbrăcăminte, băuturi ș.a.", informează Antifrauda.

Inspectorii Antifraudă verifică frecvent activitatea comercianților din Dragonul Roșu, iar în această perioadă a anului obișnuiesc să desfășoare controale în domenii cu activitate mai intensă, cum sunt comerț, restaurante, organizarea de evenimente și altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
dgaf
inspectori
anaf
controale
dragonul rosu