Anunț: Termenul pentru eșalonarea datoriilor firmelor va fi prelungit

Anunț: Termenul pentru eșalonarea datoriilor firmelor va fi prelungit
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că va propune în ședința din această săptămână a Executivului ca data limită până la care firmele pot depune cereri de eșalonare a datoriilor cumulate în perioada pandemiei să fie prelungită până la 15 ianuarie 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

"Data limită pentru reeșalonarea datoriilor acumulate de companii de la începutul stării de urgență până la data de 25 octombrie era 15 decembrie. Voi propune în ședința de guvern din această săptămână prelungirea acestei date până la 15 ianuarie. Mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp, iar din punctul nostru de vedere, execuția bugetară stă bine și vom prelungi acest termen limită până la care se pot depune aceste cereri de reeșalonare", a trasmis ministrul.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Profit.ro a relatat recent că firmele care vor utiliza mecanismul simplificat de eșalonare la plată, pe perioadă de până la 12 luni, vor plăti o dobândă de 0,01% pe zi, echivalentul a 3,65% pe an. Chiar dacă dobânda este redusă la jumătate față de cea prevăzută în general de legislația fiscală, de 0,02% pe zi, este mai ridicată raportat la costul la care se împrumută statul pe perioadă de 12 luni, de 2,53% pe an, inclusiv pentru a acoperi lipsa banilor neîncasați de la firme. 

viewscnt
Afla mai multe despre
citu
datorii