Apa Nova plătește aproape 5,3 milioane de euro către Primăria Municipiului București, reprezentând dividende aferente exercițiului financiar 2017

Apa Nova plătește aproape 5,3 milioane de euro către Primăria Municipiului București, reprezentând dividende aferente exercițiului financiar 2017
scris 29 oct 2018

Apa Nova București, companie responsabilă cu gestionarea resurselor de apă și canalizare în Capitală, plătește aproape 5,3 milioane de euro către Primăria Municipiului București, reprezentând dividende aferente exercițiului financiar 2017.

Plata a fost efectuată astăzi.

Apa Nova București este concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare a Municipiului București, pe o perioadă de 25 de ani, începând cu anul 2000. Contractul, unic în România, asigură un mecanism transparent care obligă la îndeplinirea unor standarde de performanță foarte bine definite, având la bază un parteneriat public privat între ANB și Municipalitatea București, aflat în top 5, conform clasamentelor efectuate de Banca Mondială, fiind un exemplu de bune practici în domeniu.

Acționarii companiei Apa Nova București sunt Primăria Municipiului București, cu 16,31%, Veolia Eau - Compagne Générale des Eaux, cu 73,69%, respectiv salariații companiei, cu 10%, prin Asociația ESOP.

DOCUMENT Apa Nova va instala contoare inteligente de măsurare a consumului de apă în București. Obligații noi de racordare, plus reguli pentru contractarea și facturarea individuală CITEȘTE ȘI DOCUMENT Apa Nova va instala contoare inteligente de măsurare a consumului de apă în București. Obligații noi de racordare, plus reguli pentru contractarea și facturarea individuală

În 2017, planul de investiții a vizat respectarea obligațiilor contractuale, programele și protocoalele încheiate cu administrația locală, urmărindu-se totodată armonizarea cu planul de reabilitare a străzilor din București. Valoarea lucrărilor de investiții realizate a fost de aproximativ 142,2 milioane lei (30,6 milioane de euro).

Unul dintre cele mai recente și importante proiecte de succes realizate de către Apa Nova București, în calitatea de partener al Primăriei Municipiului București, a fost amplul proces de reabilitare și modernizare a ansamblului de fântâni din Piața Unirii. Proiectul finalizat în mai puțin de 5 luni a fost lansat în septembrie 2018 în cadrul unui spectacol memorabil de apă, lumini și foc. „Fântânile Unirea” reprezintă unul dintre cele  mai lungi astfel de sisteme din lume, cu o suprafață a apei de 16.200 metri pătrați, fiind unic prin modul de dispunere. Printr-un proiect investițional de anvergura, Apa Nova a integrat un sistem tehnologic care permite monitorizarea complet digitală și controlul fiecărei unități individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe 1,4 kilometri.

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București. În cei 18 ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții care depășesc 500 de milioane de euro până în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa nova
dividende
primarie