Aproape 20.000 de companii au aplicat în cadrul Start- Up Nation; vârsta medie a antreprenorilor este de 36 de ani

Aproape 20.000 de companii au aplicat în cadrul Start- Up Nation; vârsta medie a antreprenorilor este de 36 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2017

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat luni, la Constanța, că aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul programului Start-Up Nation, foarte multe dintre acestea obținând punctajul maxim de 100 de puncte. Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55% dintre ei fiind bărbați și 45% femei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ilan Laufer a participat luni, la Constanța, la “Start Up Nation Summit –Autumn Edition 2017” – eveniment organizat de Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Constanța în colaborare cu Universitatea Ovidius, arată news.ro.

Ministrul a spus cu acest prilej că aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul acestui program, foarte multe dintre acestea obținând punctaje între 95 și 100.

Decizie CJUE : Fiscul român, bun de plată pentru firmele cărora le-a refuzat drept de deducere TVA din tranzacții cu furnizori inactivi sau cu cod de TVA anulat CITEȘTE ȘI Decizie CJUE : Fiscul român, bun de plată pentru firmele cărora le-a refuzat drept de deducere TVA din tranzacții cu furnizori inactivi sau cu cod de TVA anulat

“Peste 19 mii, aproape 20 de mii de companii, au aplicat fiindcă am promis și am livrat ce am promis. Am promis că va fi ușor de aplicat, am promis că totul se va face transparent, am promis că vom crea o aplicație în care veți putea să încărcați planul de afaceri fără să fiți nevoiți să plecați de la calculator, fără să fiți nevoiți să stați la cozi și ne-am ținut de cuvânt. Partea care mă bucură foarte mult este aceea că sunt foarte multe societăți care au obținut punctajul maxim de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte”, a afirmat Ilan Laufer.

El a precizat că prin aceste proiect a fost creat un interes real pentru antreprenoriat, iar aceste companii vor aduce plus valoare în economie.

“Prin proiectele care au intrat la finanțare, aducem în economie 21 de mii de tineri antreprenori și lucrul ăsta mă bucură enorm de mult. Am reușit să creăm un interes real pentru antreprenoriat, am reușit să facem un pas uriaș în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România și am reușit să aducem companii care să creeze plus valoare. Planurile de afacere cu 95 și100 de puncte sunt planuri care în mod real creează plus valoare în economie”, a explicat ministrul.

Junker: CE va propune în 2018 noi reguli privind taxele pentru sectorul online CITEȘTE ȘI Junker: CE va propune în 2018 noi reguli privind taxele pentru sectorul online

Ilan Laufer a precizat că vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, iar dintre cei care s-au înscris în program 55 la sută sunt bărbați și 45 la sută femei,

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în topul activităților pentru care s-a solicitat finanțare în cadrul programului “Start-Up Nation” se află producția de mobilier, panificație și mase plastice.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanțare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10.000 de noi firme înființate după 31 ianuarie 2017. O nouă sesiune a programului ar urma să aibă loc anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nation
firme