Aproape 80% dintre români au dificultăți legate de plata costurilor pentru educație, printre cele mai mari procente din UE

Aproape 80% dintre români au dificultăți legate de plata costurilor pentru educație, printre cele mai mari procente din UE
scris 21 feb 2018

Aproape 80% dintre persoanele din România au dificultăți legate de plata costurilor educației formale, ponderea românilor care se confruntă cu această problemă fiind printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană, potrivit unei analize Eurostat.

Singurele state membre unde procentul celor cu dificultăți legate de cheltuielile pentru educație este mai mare decât în România sunt Grecia (89%) și Cipru.(82%).

La polul opus, aproape 90% dintre finlandezi, germani și suedezi își permit cu ușurință să plătească pentru educația formală.

La nivelul blocului comunitar, aproape 60% din populație afirmă că plătește cu ușurință costurile pentru educație, în timp ce restul întâmpină dificultăți, mai mari sau mai mici, în acest sens. Pentru circa 7% dintre europeni, problemele legate de acoperirea costurilor pentru educație sunt severe.

Costurile pe care le plătesc agențiile pentru garantarea pachetelor turistice vor fi suportate chiar de către clienți din prețul unei vacanțe CITEȘTE ȘI Costurile pe care le plătesc agențiile pentru garantarea pachetelor turistice vor fi suportate chiar de către clienți din prețul unei vacanțe

Costurile educației formale includ numeroase categorii, precum taxe de școlarizare, taxe de înscriere, cărți, rechizite, costuri pentru cantină și altele. În cazul adulților, costurile includ și veniturile la care o persoană renunță pentru a urma o formă de învățământ (în situația în care este nevoită să își reducă programul de muncă sau să renunțe la serviciu).

viewscnt
Afla mai multe despre
educatie
scolarizare
români
eurostat
costuri
dificultati
educatie formala