Avocații, notarii și executorii vor primi de la buget indemnizație compensatorie de 75% din salariul mediu - în starea de urgență și după

Avocații, notarii și executorii vor primi de la buget indemnizație compensatorie de 75% din salariul mediu - în starea de urgență și după
scris 8 apr 2020

Pe durata stării de urgență și în luna următoare încetării acesteia, avocații, notarii și executorii judecătorești, care întrerup activitatea parțial sau total, scăzându-le veniturile cu mai mult de 25%, vor putea beneficia, de la bugetul de stat, de o indemnizație de 75% din salariul mediu brut pe economie, potrivit unui amendament votat de plenul Senatului.

Măsura vine la doar doar zile după ce Guvernul a stabilti că aceleași categorii profesionale vor putea beneficia de amânarea la plată pentru serviciile de utilități-electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet, precum și de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu profesional.

Ședință de reveniri puternice la BVB. Mișcări importante și pe piața de obligațiuni, unde Agroland este cel mai nou emitent, cu un plasament de 8 milioane lei CITEȘTE ȘI Ședință de reveniri puternice la BVB. Mișcări importante și pe piața de obligațiuni, unde Agroland este cel mai nou emitent, cu un plasament de 8 milioane lei

Amendamentul a fost adus de senatori de profesie avocați, atât din opoziție, cât și de la putere, Ordonanței 32/2020, fiind adoptat cu unanimitatea celor 130 de voturi exprimate.

Indemnizația achitată de la buget, de 75% din salariul mediu, va fi acordată în baza unei declarații pe proprie răspundere, care să certifice că întreruperea totală sau parțială a activității.

Prin întrerupere parțială a activității, voluntară sau fortuită, se înțelege reducerea veniturilor pentru luna de referință cu mai mult de 25%.  

O firmă care vinde flori are comenzi în creștere în plină criză, dar nu găsește personal. A livrat chiar și către oameni aflați în carantină. CITEȘTE ȘI O firmă care vinde flori are comenzi în creștere în plină criză, dar nu găsește personal. A livrat chiar și către oameni aflați în carantină.

Măsurile vor fi aplicate și pentru luna următoare încetării stării de urgență.

Avocații, notarii și executorii vor fi obligați însă să asigure serviciul public în perioada menționată, fără ca veniturile realizate din serviciile ocazionate de îndeplinirea serviciului public să fie luate în calcul la acordarea indemnizației compensatorii.

Proiectul de lege privind aprobarea ordonanței va fi transmis acum pentru dezbatere și vot final Camerei Deputaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
avocati
notari
executori
amanare
plata
utilitati
guvern