Boloș: Am în vedere mutarea Vămii într-un sediu nou și achiziția de noi uniforme și echipamente pentru angajați

Boloș: Am în vedere mutarea Vămii într-un sediu nou și achiziția de noi uniforme și echipamente pentru angajați
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 11 ian 2024

Autoritatea Vamală Română (AVR) s-ar putea muta într-un nou sediu, în timp ce pentru angajați ar urma să fie achiziționate uniforme și echipamente, potrivit unui anunța al ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, care a declarat că are în vedere aceste măsuri pentru a asigura AVR condiții optime de desfășurare a activității. Ministrul a avut astăzi o întâlnire de lucru cu președintele Vămii, Ion Cupă, referitor la programul de venituri pentru 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Două lucruri urmăresc în mod explicit: Primul este eficientizarea controlului vamal asupra mijloacelor de transport prin dotarea autorității vamale, în punctele de trecere a frontierei, cu sisteme de securitate, scanere autovehicule și containere. Al doilea este integrarea sistemelor de securitate în Centrul Național de Analiză Imagistică, pentru ca aceste date să fie monitorizate în timp real. Autoritatea Vamală Română este o instituție cheie în acest an, având în vedere strategia pe care ne-am asumat-o de a reduce substanțial evaziunea fiscală și o vom duce până la final. Pe lângă toate aceste cerințe, este necesar ca funcționarii Autorității să aibă condiții optime pentru desfășurarea activității, de aceea am în vedere mutarea AVR într-un sediu nou și achiziția de noi uniforme și echipamente pentru angajați", a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Un punct central al discuțiilor a fost Planul de Venituri pentru anul 2024, fiind analizate strategiile pentru optimizarea colectării veniturilor fiscale. Pentru atingerea proiecțiilor pentru anul în curs, au fost discutate potențiale probleme strategice în punctele vamale, cu accent pe nevoile esențiale identificate de conducerea AVR.

De asemenea, a fost evaluată situația la zi a procesului de achiziție a scannerelor și finalizarea softului e-sigiliu.

Ministrul Finanțelor ar urma să anunțe unele numiri la Vamă în cursul săptămânii următoare. În timp ce la ANAF, cel puțin în primă etapă, sunt vizate numiri de vicepreședinți și secretar general, la Vamă o decizie privind păstrarea sau înlocuirea lui Cupă, contestat în trecut de unele grupări din PNL, nu a fost încă luată.

viewscnt
Afla mai multe despre
avr
autoritatea vamala romana
vama
ministerul finantelor