Antifrauda în control în Dragonul Roșu - inspectorii au verificat 192 operatori economici și au aplicat 160 amenzi. Vor urma și alte centre comerciale mari

Antifrauda în control în Dragonul Roșu - inspectorii au verificat 192 operatori economici și au aplicat 160 amenzi. Vor urma și alte centre comerciale mari
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 11 ian 2024

Peste 200 inspectori din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au desfășurat controale antifraudă în incinta unui mare complex comercial din județul Ilfov. Acțiunea de control s-a efectuat urmare analizelor de risc și activităților specifice DGAF pe linia combaterii activităților economice ilicite, având ca obiectiv verificarea documentelor de proveniență a bunurilor comercializate, precum și fiscalizarea veniturilor rezultate din activitățile desfășurate de către operatorii economici verificați, a anunțat ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit informațiilor Profit.ro, centrul comercial controlat este Dragonul Roșu. Acțiunea de control a început pe 10 ianuarie, dar continuă în Dragonul Roșu, inclusiv din cauza spațiilor sigilate. Ulterior vor urma și alte centre comerciale. În țară au loc, de asemenea, acțiuni de verificare la centrele comerciale mari.

În cadrul acestei acțiuni inspectorii DGAF au verificat 192 operatori economici, au aplicat 160 amenzi în cuantum total de 634.500 lei și au sigilat 85 de spații de depozitare marfă.

Totodată, au dispus indisponibilizarea de numerar și bunuri în valoare totală de 147.528 lei.

Direcția generală antifraudă fiscală din cadrul ANAF acționează permanent pentru destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final.

Acțiunile de monitorizare și control ale inspectorilor antifraudă vor continua.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragonul rosu
antifrauda
controale
centre comerciale