Boloș va propune numiri pe posturile de vicepreședinți și secretar general la ANAF. Săptămâna următoare vin "toate celelalte", inclusiv propuneri pentru conducerea Vămii

Boloș va propune numiri pe posturile de vicepreședinți și secretar general la ANAF. Săptămâna următoare vin "toate celelalte", inclusiv propuneri pentru conducerea Vămii
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 11 ian 2024

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va propune în aceste zile, posibil chiar astăzi, premierului numirea unor persoane în funcții de conducere la ANAF, potrivit informațiilor furnizate de surse guvernamentale. De asemenea, săptămâna următoare Boloș ar trebui să vină cu propuneri de numiri pentru "toate celelalte", inclusiv pentru conducerea Autorității Vamale Române (AVR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE Informațiile au fost confirmate pentru Profit.ro de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Ministrul Finanțelor a declarat în mai multe rânduri că președintele ANAF, Nicoleta Cîrciumaru, face o treabă bună și orice schimbări în conducerea ANAF nu o vor viza.

Noii șefi numiți la ANAF ar urma să fie persoane cu experiență în sistemul de finanțe publice.

În prezent, ANAF are în organigramă doua posturi de vicepreședinte, iar ministrul ar trebui să vină cu numiri pentru ambele. În timp ce unul dintre posturi e deja vacant, postul de vicepreședinte responsabil de colectare, al doilea, cel de vicepreședinte coodonator al activității Direcției Generale Antifraudă Fiscală, este ocupat de Sandu Costea.

Postul de vicepreșdinte pentru colectare a fost ocupat cel mai recent de Cîrciumaru și a devenit vacant odată cu numirea ei ca președinte, la mijlocul anului 2023.

Postul de secretar general al ANAF este în prezent liber. Postul a fost ocupat până pe 4 ianuarie de Marius Zinca, căruia nu i-a mai fost prelungit mandatul.

La Autoritatea Vamală Română (AVR), actualul președinte, Ion Cupă, este contestat de grupări din PNL, dar o decizie privind schimbarea nu a fost luată până la acest moment. Vama are și un post de vicepreședinte, vacant, precum și post de secretar general.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
conducere
vicepresedinti
secretar general
avr