Calendarul fiscal al lunii decembrie - termenul de depunere a declarațiilor din data de 25 ale lunii va fi modificat

Calendarul fiscal al lunii decembrie - termenul de depunere a declarațiilor din data de 25 ale lunii va fi modificat
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 4 dec 2017

Pentru a face loc sărbătorilor de iarnă și timpului personal, luna decembrie va fi mai compactă în ceea ce privește declarațiile fiscale. Termenul de depunere a declarațiilor din data de 25 ale lunii va fi modificat, astfel că data va fi devansată în jur de 21 decembrie. Data exactă va fi comunicată de autoritățile fiscale cel mai probabil în cursul lunii decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în afară de obligațiile declarative și de plată „standard”, în jurul datei de 21 decembrie va fi și termenul maxim de plată a tranșei a II-a din impozitul datorat pentru reprezentanțe, precum și plata aferentă impozitului datorat anticipat pentru trimestrul IV 2017, precizează Mihaela Iacob, Tax Manager Accace Romania.

Mihaela Iacob, tax manager Accace România

Celelalte termene relevante în luna decembrie mai sunt

  • 15 decembrie 2017 – depunerea declarațiilor Intrastat
  • 21 decembrie 2017 –  termenul maxim de depunere și de plată a contribuțiilor aferente pentru următoarele obligatii:
    • Declarațiile de TVA
      • Decontul de TVA (formular 300)
      • Declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare (formular 390)
      • Decontul special de taxă pe valoarea adăugată (formular 301)
      • Declarația privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată (formular 307)
      • Declarația privind taxa pe valoarea adăugată colectată, datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxa pe valoarea adăugată a fost anulat (formular 301)
    • Declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat (formular 100). Această declarație cuprinde taxele și impozitele datorate de o societate, precum: Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți Impozitul obținut și reținut persoanelor fizice din venituri cum ar fi dobânzi, premii, jocuri de noroc, transferul proprietăților imobiliare, accize. În această declarație va fi inclus și impozitul pe profit datorat anticipat menționat mai sus.
    • Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidență nominală a persoanelor asigurate(formular 112). Această declarație se depune de către angajatori și entitățile asimilate acestora.

Termenul normal de depunere a declarației informative 394 este 30 ale fiecărei luni, dar, ținând cont de faptul că 30 decembrie este zi nelucrătoare, termenul de depunere a declarației aferente lunii noiembrie 2017 este amânat până pe data de 3 ianuarie 2018.

Calendarul fiscal al lunii decembrie - termenul de depunere a declarațiilor din data de 25 ale lunii va fi modificat

viewscnt
Afla mai multe despre
accace
calendar fiscal
obligatii fiscale
taxe