Calendarul fiscal al lunii octombrie - Firmele trebuie să calculeze și să declare, în afară de obligațiile lunare uzuale, și un alt impozit

Calendarul fiscal al lunii octombrie  - Firmele trebuie să calculeze și să declare, în afară de obligațiile lunare uzuale, și un alt impozit
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2017

Firmele trebuie să calculeze și să declare în această lună, în afară de obligațiile lunare uzuale, și impozitul pe profit aferent trimestrului III din 2017, până pe 25 octombrie. De asemenea, tot până la această dată, și societățile înregistrate ca plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor ar trebui să finalizeze și să plătească impozitul calculat. Aceste impozite sunt declarate prin intermediul formularului 100 privind obligațiile de plată la bugetul de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ceea ce privește declarațiile Intrastat, termenul maxim de depunere este 16 octombrie, precizează Mihaela Iacob, Tax Manager Accace Romania.

Mihaela Iacob, Tax Manager Accace Romania

 

Data de 25 octombrie 2017 este termenul maxim de depunere și al următoarelor declarații, precum și de plata a contribuțiilor/taxelor aferente, după cum urmează:

- Declarațiile de TVA

• Decontul de TVA (formular 300)
• Declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare (formular 390)
• Decontul special de taxa pe valoarea adăugată (formular 301)
• Declarația privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată (formular 307)
• Declarația privind taxa pe valoarea adăugată colectată, datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxa pe valoarea adăugată a fost anulat (formular 301)

Sinteza modificărilor fiscale pregătite de Guvern: facilități promise, dar compensate prin creșteri de taxe. Intervenție în sectorul bancar CITEȘTE ȘI Sinteza modificărilor fiscale pregătite de Guvern: facilități promise, dar compensate prin creșteri de taxe. Intervenție în sectorul bancar

 Declarația privind obligațiile de plata la bugetul de stat (formular 100) – această declarație cuprinde taxele și impozitele datorate de o societate, precum: (i) impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți; (îi) impozitul obținut și reținut persoanelor fizice din venituri cum ar fi dobânzi, premii, jocuri de noroc, transferul proprietarilor imobiliare; (iii) accize.

 Declarația privind obligațiile de plata a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidență nominală a persoanelor asigurate (formular 112) – această declarație se depune de către angajatori și entitățile asimilate acestora.

Declarația informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național (formularul 394) aferentă lunii septembrie cu termen de depunere, în mod normal, pe 30 ale lunii, va avea termen de depunere maxim până pe 2 noiembrie, datorită faptului că 30 octombrie nu este zi lucratoare si, astfel, termenul de depunere este amânat până în prima zi lucrătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
accace
calendar fiscal
mihaela iacob