EXCLUSIV Modificări pregătite pentru insolvența firmelor. Un Fisc cu puteri mai mari la recuperarea datoriilor

EXCLUSIV Modificări pregătite pentru insolvența firmelor. Un Fisc cu puteri mai mari la recuperarea datoriilor

Firmele intrate în insolvență nu vor mai scăpa automat de procedura de recuperare a creanțelor declanșată de Fisc pentru datoriile către stat dacă în cazul lor a fost pronunțată o hotărâre judecătorescă în materie penală, este una dintre propunerile transmise de ANAF către Ministerul Finanțelor, într-un document redactat recent și prezentat acum de Profit.ro, avute în vedere pentru o eventuală modificare a Codului de Procedură Fiscală.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult timp înainte pe Profit Insider

Toate documentele menționate în acest articol, care indică și toate noile sectoare pentru care vor fi contracte colective de muncă, pot fi furnizate, la cerere trimisă pe profit@profit.ro, abonaților Profit Insider

În prezent, legislația prevede că toate măsurile de executare silită, inclusiv cele declanșate de ANAF, se suspendă de la data deschiderii procedurii de insolvență.

Acum, însă, Direcția executări silite cazuri special a ANAF a înaintat Ministerului Finanțelor mai multe propuneri, inclusiv cea de mai sus. Potrivit Finanțelor, propunerile au fost reținute în vederea valorificării, la o proximă modificare a Codului de Procedură Fiscală.

Numărul firmelor intrate în insolvență urcă din nou după 3 ani și jumătate. Fostul Guvern indica un “sport național” CITEȘTE ȘI Numărul firmelor intrate în insolvență urcă din nou după 3 ani și jumătate. Fostul Guvern indica un “sport național”

Documentul conține și alte măsuri avute în vedere de Fisc privind relația cu firmele.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ministerul finantelor
cod fiscal
fisc
insolventa
firme
executare silita