Camera de Comerț Americană în România cere retragerea imediată a proiectului de OUG: Opriți asaltul asupra economiei

Camera de Comerț Americană în România cere retragerea imediată a proiectului de OUG: Opriți asaltul asupra economiei
scris 19 dec 2018

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) a anunțat, miercuri, că solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanța de Urgență privind noile măsuri fiscale anuntațe de către ministrul de Finanțe, în condițiile în care aceste măsuri induc haos la nivelul întregii economii.

Participanții la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

În plus, Teodorovici a anunțat că, începând de la 1 ianuarie 2019, va fi impusă o plafonare a prețului la gazele naturale la 68 lei/MWh. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Închisoarea pentru evaziune fiscală va putea fi evitată prin achitarea prejudiciului și penalități. Scapă de închisoare un întreg grup evazionist dacă este achitat prejudiciul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Închisoarea pentru evaziune fiscală va putea fi evitată prin achitarea prejudiciului și penalități. Scapă de închisoare un întreg grup evazionist dacă este achitat prejudiciul

AmCham a avertizat, miercuri, că aceste măsuri induc haos în economie.

”Considerăm că măsurile propuse, precum și maniera de adoptare a acestora sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință, și induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacții pe piața de capital, care indică o erodare rapidă a încrederii investitorilor în numai câteva ore de la anunțarea acestui OUG”, se arată în comunicat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ordonanța de urgență pe Codul fiscal anunțată de ministrul Finanțelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos și a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză și să vină cu măsuri sustenabile.

Bursa de Valori București (BVB) a continuat miercuri să scadă, iar minusul indicelui BET a depășit pragul de 10%. Mai multe bănci și companii din energie sunt pe roșu, iar Banca Transilvania înregistra un minus de peste 14%.

viewscnt
Afla mai multe despre
amcham
masuri fiscale