Iohannis, despre OUG pe Codul fiscal: Nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos

Iohannis, despre OUG pe Codul fiscal: Nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos
scris 19 dec 2018

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ordonanța de urgență pe Codul fiscal anunțată de ministrul Finanțelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos și a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză și să vină cu măsuri sustenabile.

”Cu toții am aflat, probabil majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregătește OUG pentru a introduce noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmație pe care a făcut-o dna prim-ministru în discursul inaugural din Parlament. Spunea: Țineți minte, nu vom introduce noi impozite și taxe. A trecut nici un an și introduce noi impozite și taxe”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că ”această ordonanță nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic și nici instituțional, nu are o analiză la fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă în haos economia”, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Noi plafoane la dobânzi: Pe credite ipotecare, pragul nu va depăși cu mai mult de 3 pp dobânda legală. La credite de consum, nu va depăși cu 50% dobânda legală la unele împrumuturi. Plafonare la contracte în derulare doar lovite de impreviziune CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noi plafoane la dobânzi: Pe credite ipotecare, pragul nu va depăși cu mai mult de 3 pp dobânda legală. La credite de consum, nu va depăși cu 50% dobânda legală la unele împrumuturi. Plafonare la contracte în derulare doar lovite de impreviziune

”Ne așteptăm ca totul să se scumpească - ăsta e rezultatul acestei OUG”, a mai spus șeful statului, arătând că este vorba de o ”taxă din lăcomia pesediștilor de a lua bani mai mulți pe care îi vor gestiona cum consideră dumnealor, vor da peste cap toată economia și bugetele tuturor românilor”.

Președintele Iohannis a spus că face apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză și să vină cu măsuri sustenabile.

”Dacă PSD a anunțat acum câteva luni că nu va introduce noi impozite și taxe și acum la sfârșit an vine cu această ordonanță (...) pentru a lua bani din economia privată, este clar că există o problemă cu bugetul. (...) Concluzia este: n-au bani, nu știu cum să facă rost de bani și inventează pe picior tot felul de impozite și taxe”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat că această ordonanță este ”un motiv serios de îngrijorare pentru toți românii”, pentru că ”este o ordonanță care va face viața românilor mai scumpă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
codul fiscal
klaus iohannis