Ciolacu anunță - Vom avea rectificare bugetară. "Mi-aș fi dorit foarte mult să fiu Harry Potter!"

Ciolacu anunță - Vom avea rectificare bugetară. "Mi-aș fi dorit foarte mult să fiu Harry Potter!"

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va închide, totuși, anul acesta cu o rectificare bugetară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"O să se facă rectificare înainte de a veni cu bugetul. Vom închide anul cu o rectificare. Unde este apocalipsa? Eu mi-aș fi dorit foarte mult să fiu Harry Potter și să am bagheta și să modific totul într-o noapte. Tot ce am făcut în patru luni de zile am făcut ce este mai bine pentru România. Nu neapărat va fi o rectificare negativă. Am gestionat cheltuielile. Nu se mai putea haosul care era. Măsurile trebuiau luate la prima avertizare a Comisiei, din martie", a afirmat Ciolacu, la Europa FM, întrebat de ce nu s-a făcut o rectificare bugetară și a preferat să aloce bani ministerelor din Fondul de rezervă al Guvernului.

Guvernul a aprobat înființarea de noi posturi plătite cu peste 50.000 de euro pe an CITEȘTE ȘI Guvernul a aprobat înființarea de noi posturi plătite cu peste 50.000 de euro pe an

El a adăugat că a amânat rectificarea pentru că a găsit un sistem "mult mai eficient" și "mult mai real" pentru această perioadă.

"Rectificările ar fi fost ceva care nu ține cont de realitate, ar fi ținut cont de execuții și de negocieri cu fiecare ministru. Ca să pot închide anul într-o sustenabilitate, am luat măsurile corecte. Aceste măsuri nu au afectat pe absolut nimeni. (...) Eu anul acesta o să scot România la lumină și o să mă țin de ceea ce am negociat cu Comisia, iar niciun om de rând nu va fi afectat și nu a fost afectat nici de măsurile fiscale, nici de această ordonare și o prioritizare a plăților. Totul este transparent. Eu nu am intervenit și nu am propus nicio cheltuială din Fondul de rezervă al Guvernului. Toate cheltuielile au fost propuse de ministere și fiecare ministru și-a prioritizat plățile", a explicat Marcel Ciolacu.

ULTIMA ORĂ Semnale clare de la BNR că sunt așteptate noi creșteri de taxe. Economia încetinește peste așteptări și va crește sub potențial CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Semnale clare de la BNR că sunt așteptate noi creșteri de taxe. Economia încetinește peste așteptări și va crește sub potențial

Prim-ministrul a informat că în următoarea ședință de guvern vor fi aprobați indicatorii pentru proiectul de buget pe anul viitor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
rectificare