Ciolacu: Sunt adeptul impozitării progresive. Nu exclud o continuare cu cota unică la companii

Ciolacu: Sunt adeptul impozitării progresive. Nu exclud o continuare cu cota unică la companii

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Premierul Marcel Ciolacu transmite că este adeptul impozitării progresive, dar a precizat că nu exclude nici continuare cu cota unică la companii. El a menționat, însă, că nu trebuie să fie cotă unică cu excepții. în funcție de cum ne convine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Noi avem de îndeplinit o altă reformă, reforma fiscală. Acolo va fi o discuție amplă unde vom lua hotărârile cele mai bune. Sunt adeptul impozitării progresive, ea este peste tot în lume. În Europa mai este într-un stat care este ca și mărime cât Bucureștiul și în Federația Rusă și mi se pare în Bulgaria pe anumite segmente. Noi nu mai avem cota unică. Noi trebuie să lămurim și acest lucru. Eu nu sunt neapărat, nu exclud  continuarea cu cota unică la companii. Dar cota unică trebuie să fie cota unică. O cota unică înseamnă tot sistemul de impozitare. Dacă am hotărât astăzi să fie cota unică, ar însemna că creștem taxe și impozite”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Euronews.

VIDEO Marcel Ciolacu despre plafonul de impozitare a pensiilor: Vreau să creez un mecanism la fel ca la salariul minim european CITEȘTE ȘI VIDEO Marcel Ciolacu despre plafonul de impozitare a pensiilor: Vreau să creez un mecanism la fel ca la salariul minim european

El a precizat că nu exclude nici cota unică.

”Eu nu exclud cota unică. Și am stat cu oamenii de afaceri și am văzut și bunele și relele, am stat de vorbă și cu ANAF-ul ca sistem de strângere a taxelor. O cotă unică trebuie să fie unică, nu trebuie să fie o cotă unică cu excepții pe fiecare, în funcție de cum ne convine nouă. Pentru că acel mecanism nu mai este sustenabil în an electoral să încercăm să modificăm. De fapt, ne furăm singuri pălăria. Nu putem dezvolta România și nu putem menține acest ritm de investiții din acest moment care e cel mai mare din istoria României.  Cred că am ajuns la 42 de miliarde în primele luni. Deci tot ce este deficit este în acest moment depășit de câte investiții facem”, a mai transmis Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
cota unica