Comisia Europeană actualizează lista neagră a paradisurilor fiscale

Comisia Europeană actualizează lista neagră a paradisurilor fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2020

Comisia Europeană a adoptat joi și o nouă listă a țărilor terțe ale căror cadre de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului prezintă deficiențe strategice, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Țările care au fost înscrise pe listă sunt: Bahamas, Barbados, Botswana, Cambodgia, Ghana, Jamaica, Mauritius, Mongolia, Myanmar, Nicaragua, Panama și Zimbabwe, iar cele care au fost retrase de pe listă sunt: Bosnia-Herțegovina, Etiopia, Guyana, Republica Democrată Populară Laos, Sri Lanka și Tunisia, scrie Agerpres.

Legea societăților comerciale și regulile pentru AGA și CA - modificate prin OUG. Termenul de întrunire a AGA - prelungit CITEȘTE ȘI Legea societăților comerciale și regulile pentru AGA și CA - modificate prin OUG. Termenul de întrunire a AGA - prelungit

Comisia a publicat și o metodologie mai transparentă și perfecționată pentru identificarea țărilor terțe cu un grad ridicat de risc ale căror sisteme de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului prezintă deficiențe strategice, care reprezintă o amenințare semnificativă la adresa sistemului financiar al UE. Acest demers va consolida dialogul UE cu țările terțe și va asigura o cooperare mai strânsă cu Grupul de Acțiune Financiară Internațională (GAFI).

Principalele elemente de noutate se referă la: interacțiunea dintre procesul de includere pe listă al UE și cel al GAFI; o cooperare sporită cu țările terțe și consultarea consolidată a experților statelor membre. Parlamentul European și Consiliul vor avea acces la toate informațiile relevante în diferitele etape ale procedurilor, cu condiția respectării unor cerințe adecvate de manipulare a informațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
paradis fiscal