Crește taxarea pentru venituri din jocuri de noroc din cazinouri, cluburi de poker, slot-machine și lozuri

Crește taxarea pentru venituri din jocuri de noroc din cazinouri, cluburi de poker, slot-machine și lozuri
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 15 nov 2022

Taxarea veniturilor obținute din jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri va fi majorată ca urmare a reducerii plafonului de venit neimpozabil, potrivit unui amendament scris și adăugat, în Comisia de buget a Camerei Deputaților, la proiectul de lege care aprobă OG16, prin care Guvernul a introdus o serie de măsuri fiscale în vară. Plafonul neimpozabil pentru aceste jocuri de noroc ar urma să scadă la 1.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV organizează, pe 22 noiembrie, Maratonul Fiscalității, cu reprezentanți ai autorităților, ai companiilor de consultanță si audit financiar si ai firmelor de consultanță juridică

Modificarea privind aceste jocuri de noroc a fost scrisă chiar în timpul ședinței Comisiei, astfel că nu sunt suficient de clare toate implicațiile, dar este o creștere a taxării pentru astfel de jocuri de noroc.

Adoptarea amendamentului în Comisia de buget-finanțe înseamnă că acesta va trece, cel mai probabil, și de plen în această formă. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege pentru adoptarea OG16 trebuie să treacă de Camera Deputaților, finală, pas care ar putea avea loc chiar de mâine (miercuri). Ulterior trebuie promulgată și publicată în Monitorul Oficial.

Consultanța fiscală pe microîntreprindere ar urma să fie exceptată de la restricția ca micro să nu obțină mai mult de 20% din venituri din activități de consultanță/management CITEȘTE ȘI Consultanța fiscală pe microîntreprindere ar urma să fie exceptată de la restricția ca micro să nu obțină mai mult de 20% din venituri din activități de consultanță/management

OG16, adoptată în iulie a introdus de asemenea o creștere a ratelor de impozitare.

Cum arată textul din Codul Fiscal acum

(22) Impozitul datorat în cazul veniturilor obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 66.750 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. (2) asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obținut se scade suma de 11.650 lei.

(4) Nu sunt impozabile următoarele venituri obținute în bani și/sau în natură:

Black Friday la ANAF - Terenurile Elenei Udrea au fost scoase la vânzare la un preț redus CITEȘTE ȘI Black Friday la ANAF - Terenurile Elenei Udrea au fost scoase la vânzare la un preț redus

b) veniturile obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit. Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecare plată, indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv. În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

Forma adoptată acum de Comisia de buget

(22) Impozitul datorat în cazul veniturilor obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 1.000 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. (2) asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obținut se scade suma de 30 lei.

(4) Nu sunt impozabile următoarele venituri obținute în bani și/sau în natură:

b) veniturile obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 1.000 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit. Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecare plată, indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv. În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 1.000 lei, inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri de noroc
lozuri
impozit
taxare
og16
comisia de buget