DECIZIE A fost majorată valoarea-prag pentru cererea de intrare în insolvență

DECIZIE A fost majorată valoarea-prag pentru cererea de intrare în insolvență
scris 24 iun 2020

Valoarea-prag care reprezintă cuantumul minim al creanței pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvență va fi de 50.000 lei, atât pentru creditori, cât și pentru debitori, inclusiv pentru lichidator. Pentru salariați va rămâne la 6 salarii medii brute pe economie.

De ce este important: În prezent, valoarea-prag este de 45.000 lei, iar pentru salariați, tot de 6 salarii medii brute pe economie/pe salariat.

Guvernul pregătește schimbarea regulilor de înființare și întregistrare a firmelor. LISTA modificărilor CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește schimbarea regulilor de înființare și întregistrare a firmelor. LISTA modificărilor

Deputații, prin vot final, au modificat prevederile actuale privind insolvența , stabilind că: ”Valoarea-prag este de 50.000 lei atât pentru creditori, cât și pentru debitori, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit în procedura de lichidare prevăzută de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru creanțe de altă natură decât cele salariale, iar pentru salariați este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat”.

Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie promulgat de șeful statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
insolventa
valoare
prag
cerere
creditor
debitor
parlament