Declarațiile fiscale vor fi depuse exclusiv în formă electronică, începând cu 1 ianuarie 2018 - Agerpres

Declarațiile fiscale vor fi depuse exclusiv în formă electronică, începând cu 1 ianuarie 2018 - Agerpres
scris 21 dec 2017

Declarațiile fiscale cu privire la obligațiile fiscale aferente lunii ianuarie 2018 se vor transmite obligatoriu, prin internet, în format electronic, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), anunță Agerpres.

Declarațiile fiscale care se vor transmite obligatoriu electronic sunt: 100 ''Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat''; 101 ''Declarație privind impozitul pe profit''; 120 ''Decont privind accizele''; 205 ''Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocuri de noroc și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit''; 207 ''Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți''; 208 ''Declarație informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal''; 300 ''Decont de taxă pe valoarea adaugată''; 301 ''Decont special de taxă pe valoarea adaugată''; 307 ''Declarație privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugată''; 311 ''Declarație privind taxa pe valoarea adaugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit.a) -e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal''; 390 VIES ''Declarație recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare''; 394 ''Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA''; 710 ''Declarație rectificativă'', 

ANAF precizează că Declarațiile menționate se completează/validează cu ajutorul programelor de asistență disponibile gratuit pe site-ul instituției. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
declaraqtii fiscale