Deduceri la impozitul pe venit pentru părinții care plătesc meditații pentru copii. Alte deduceri analizate

Deduceri la impozitul pe venit pentru părinții care plătesc meditații pentru copii. Alte deduceri analizate
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 6 iun 2024

Reforma fiscală pe care Guvernul s-a angajat în PNRR să o realizeze anul viitor ar putea include deduceri la impozitul pe venit pentru meditațiile plătite de părinți pentru copii, susțin surse guvernamentale. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit acestora, prin astfel de măsuri Executivul urmărește reducerea impozitării pe muncă, dar și reducerea evaziunii fiscale în domeniul meditațiilor școlare.

FOTO & VIDEO Automobilul Jaguar, creat inițial pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae, nu a atins la Londra prețul cerut de vânzător CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Automobilul Jaguar, creat inițial pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae, nu a atins la Londra prețul cerut de vânzător

Printre deducerile avute în vedere de Guvern se numără și cheltuielile pentru creșe și grădiniță, after school, cât și pentru servicii de sănătate, inclusiv stomatologice, mai susțin sursele citate.

Guvernul ar urma să elaboreze noua reformă fiscală în 2025, iar o parte dintre aceste deduceri s-ar putea aplica chiar de la 1 iulie 2025, în timp ce restul din 2026, în limita unui plafon care va fi stabilit.

Nouă modalitate de convocare la adunările generale și de informare a proprietarilor din condominii CITEȘTE ȘI Nouă modalitate de convocare la adunările generale și de informare a proprietarilor din condominii

Recent, premierul Ciolacu a anunțat că, prin refroma fiscală ce va fi promovată prin PNRR, vor fi introduse o serie de deduceri la impozitul pe venit. Șeful Guvernului a adăugat că astfel de deduceri vor permite inclusiv dezvoltarea serviciilor de învățământ privat și instituțiilor spitalicești private, mai ales că, odată cu aderarea la OCDE, în 2026, vor veni în țară și mari companii de asigurări.

Ulterior, șeful Executivului a adăugat că Guvernul va încerca să vină cu un sistem de deduceri pentru cei cu venituri mici.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
deduceri
impozit
venit
meditații
creșă
grădiniță
sănătate
reforma fiscală
pnrr