DECIZIE Măsură împotriva ”clanurilor imobiliare”: Închisoare de până la 5 ani pentru cei care fac presiuni asupra proprietarilor astfel încât să își vândă imobilele

DECIZIE Măsură împotriva ”clanurilor imobiliare”: Închisoare de până la 5 ani pentru cei care fac presiuni asupra proprietarilor astfel încât să își vândă imobilele
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 28 mai 2024

Persoanele care fac presiuni, de orice natură, asupra proprietarilor, împiedicându-i să-și folosească normal locuința, astfel încât aceștia să își vândă imobilele, vor risca închisoare de până la 5 ani, conform unui proiect legislativ adoptat de Parlament prin votul final al deputaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Deputații au completat astfel Codul penal, printr-o inițiativă legislativă care avea cu totul alt scop, iar prevederile nu au fost discutate anterior de senatori, fapt care induce un risc de neconstituționalitate a măsurii.  

Astfel, pentru ”protejarea persoanelor asupra cărora se fac presiuni, de orice natură, cu scopul de a-și înstrăina imobilele”, au fost adoptate următoarele prevederi:

FOTO & VIDEO Un automobil Jaguar cu o istorie tulbure, creat pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae - vândut la Londra. A supraviețuit comunismului, iar după 1989 a ajuns, pe căi necunoscute, în Ungaria și Marea Britanie CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Un automobil Jaguar cu o istorie tulbure, creat pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae - vândut la Londra. A supraviețuit comunismului, iar după 1989 a ajuns, pe căi necunoscute, în Ungaria și Marea Britanie

- Fapta prin care se tulbură folosința locuinței locatarilor dintr-un imobil se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

- Fapta prin care se împiedică folosința normală a locuinței prin punerea titularului dreptului de folosință în situația de a nu-și putea exercita în mod firesc dreptul său, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Acțiunea penală se va pune în  mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Decizia este adoptată într-un context în care apar informații conform cărora anumite persoane își cumpără un apartament într-o clădire și încearcă ulterior, prin acțiuni de intimidare, să îi forțeze pe vecini să le vândă locuința lor la un preț redus.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobile
locuințe
proprietar
presiuni
vânzare
închisoare
parlament