Direcția de mari contribuabili a ANAF va avea conducere interimară până la finalul anului

Direcția de mari contribuabili a ANAF va avea conducere interimară până la finalul anului
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 2 iul 2024

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), direcția ANAF care se ocupă de cele mai mari companii, va avea conducere numită interimar tot anul 2024, potrivit informațiilor Profit.ro. Directorul general al DGAMC este Ionuț Mișa, dar acesta nu este agreat de către conducerile actuale ale ANAF și Ministerului Finanțelor, astfel că este detașat de pe post încă din decembrie anul trecut. Interimar în locul acestuia, a fost numită, încă din decembrie, Marilena Năstase.

Potrivit informațiilor Profit.ro, detașarea lui Mișa de la DGAMC la Unitatea de management al informațiilor (tot o direcție a ANAF), a fost acum extinsă. 

Urmărește-ne și pe Google News
Carburanți mai scumpi, facturi mai mari la gaz. Lista modificărilor fiscale care intră în vigoare de azi CITEȘTE ȘI Carburanți mai scumpi, facturi mai mari la gaz. Lista modificărilor fiscale care intră în vigoare de azi
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Mișa a fost detașat pentru prima dată de la DGAMC la Unitatea de management al informațiilor în decembrie anul trecut, pe o perioadă de o lună. O nouă detașare a urmat în prima jumătate a acestui an.

Cum un funcționar public poate fi detașat prin decizie unilaterală de pe postul pe care l-a ocupat prin concurs cel mult 6 luni într-o perioadă de un an, această nouă detașare, pentru a doua jumătate din 2024, a avut acordul lui Mișa.

DOCUMENT Măsuri fiscale: modificări la e-TVA. Apare notificare de conformare ce se va depune în 20 de zile – proiect CITEȘTE ȘI DOCUMENT Măsuri fiscale: modificări la e-TVA. Apare notificare de conformare ce se va depune în 20 de zile – proiect

Mișa a fost în trecut ministru al Finanțelor, secretar de stat la Finanțe și președinte al ANAF, funcții în care a fost susținut de PSD.

Acesta a intrat în vizorul liderilor politici anul trecut, în contextul în care mai multe luni cu colectare sub program la ANAF au pus presiune pe bugetul statului. În mai 2023, premierul de la acel moment, Nicolae Ciucă, anunța înlocuirea lui Mișa.

În perioada în care Mișa a fost detașat, ANAF a fost reorganizată, iar DGAMC și-a pierdut personalitatea juridică, devenind o simplă direcție a ANAF.

Finanțele exclud bonurile de masă de la stabilirea plafonului lunar de 4.000 de lei pentru acordarea celor 300 de lei neimpozabili CITEȘTE ȘI Finanțele exclud bonurile de masă de la stabilirea plafonului lunar de 4.000 de lei pentru acordarea celor 300 de lei neimpozabili

De asemenea, numărul de companii administrate de către DGAMC a fost redus în mai multe rânduri, ajungând la cel mai redus nivel din 2008.

În primele luni din acest an, ANAF a colectat conform programului trasat de către Ministerul Finanțelor, având chiar un ușor plus pentru primele cinci luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
dgamc
mari contribuabili
ionut misa
nicoleta circiumaru
marilena nastase