DNA cere 10 ani închisoare pentru Bogdan Olteanu, acuzat de trafic de influență

DNA cere 10 ani închisoare pentru Bogdan Olteanu, acuzat de trafic de influență
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2019

Un procuror de la DNA a cerut, joi, magistraților de la Tribunalul București condamnarea lui Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților, la o pedeapsă maximă pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv 10 ani închisoare, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La ultimul termen al procesului, desfășurat joi la tribunal, reprezentantul DNA a declarat că la dosar există numeroase probe care dovedesc vinovăția lui Bogdan Olteanu, printre care declarațiile date de Sorin Ovidiu Vîntu, ale unor oameni de afaceri și ale fostului guvernator al Deltei Dunării Liviu Mihaiu, dar și înscrisuri bancare și interceptări telefonice și ambientale, scrie Agerpres.

"Inculpatul Bogdan Olteanu a cerut și primit un milion de euro și sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu. Martorul Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut săvârșirea faptelor, el fiind trimis în judecată pentru săvârșirea faptelor de cumpărare de influență (...)

Oamenii de afaceri îi transmit lui Teodorovici că nu agreează noua sa idee, de închisoare pentru neplata impozitelor. \ CITEȘTE ȘI Oamenii de afaceri îi transmit lui Teodorovici că nu agreează noua sa idee, de închisoare pentru neplata impozitelor. "Răspunderea este deja reglementată, de cele mai multe ori sunt simple situații de blocaj financiar, generate inclusiv de stat."

O altă declarație este cea a lui Sorin Enache, directorul general al Realitatea Media. El spune clar că la acea vreme Sorin Ovidiu Vîntu urmărea ieșirea lui Mihaiu de la "Academia Cațavencu" și promovarea pentru postul de guvernator al Deltei Dunării. Aceste declarații sunt dublate de documente bancare ale unor autorități străine. Din interceptările făcute în cauză, reiese că Sorin Ovidiu Vîntu era interesat de numirea lui Mihaiu. Martorii cheie din dosar au fost testați cu aparatul poligraf pentru verificarea gradului de disimulare a sincerității. Rezultatul a fost ca acești martori au fost sinceri în cele declarate. Bogdan Olteanu a refuzat proba cu testarea la aparatul poligraf. Mai există un raport economic ce arată că Bogdan Olteanu a avut cheltuieli mai mari decât suma veniturilor legale", a spus procurorul.

Pe lângă condamnarea la închisoare, procurorul a solicitat confiscarea sumei de un milion de euro de la Bogdan Olteanu.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Bogdan Olteanu a negat acuzațiile procurorilor DNA și a spus că nu a primit bani de Sorin Ovidiu Vîntu sau de la alte persoane, neexistând nicio comunicare cu privire la numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan olteanu
dna