DOCUMENT Fiscul introduce un nou formular pentru înregistrarea/modificarea obligațiilor din vectorul fiscal

DOCUMENT Fiscul introduce un nou formular pentru înregistrarea/modificarea obligațiilor din vectorul fiscal
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 iul 2017

Fiscul va introduce un formular special ca Declarație de înregistrare/modificare a categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal, prin care firmele și persoanele fizice autorizate să poată modifica online respectivele obligații, cu excepția cererii de înregistrare TVA. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vectorul fiscal reprezintă totalitatea tipurilor de obligații fiscale pentru care există obligații de declarare cu caracter permanent.

Anul trecut, categoriile de obligații fiscale de declarare, cu caracter permanent, înscrise în vectorul fiscal au fost taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, accizele, impozitul la țițeiul din producția internă, impozitul pe venitul din salarii și pe venituri asimilate salariilor, contribuția pentru asigurări sociale de sănătate, contribuția de asigurări pentru șomaj, contribuția de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, contribuția de asigurări sociale, contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, contribuția pentru concedii și indemnizații, redevențele miniere, redevențele petroliere, contribuția pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, impozitul pe monopolul natural din sectorul energiei electrice și al gazului natural, impozitul asupra veniturilor suplimentare obținute ca urmare a dereglementării prețurilor din sectorul gazelor naturale, impozitul pe veniturile din activitățile de exploatare a resurselor naturale, altele decât gazele naturale, impozitul pe construcții, taxa de autorizare/taxă de licență din domeniul jocurilor de noroc.

Fiscul anunță acum că va introduce un nou formular și că pentru înregistrarea/modificarea obligațiilor declarative care formează vectorul fiscal nu vor fi depuse, odată cu declarația de mențiuni, documente justificative.

Acest formular, cu numărul 700, va fi utilizat de toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a înregistrărilor sau mențiunilor privind vectorul fiscal, cu excepția solicitării de înregistrare în scopuri de TVA.

DOCUMENT Fiscul modifică Formularul 630. Decizia de impunere, inițial pentru CASS, va include și CAS CITEȘTE ȘI DOCUMENT Fiscul modifică Formularul 630. Decizia de impunere, inițial pentru CASS, va include și CAS

Potrivit Codului de procedură fiscală, modificările ulterioare ale datelor din declarația de înregistrare fiscală trebuie anunțate administrației fiscale centrae în 15 zile de la data apariției, prin completarea și depunerea unei declarații de mențiuni.

În prezent, declarația de înregistrare fiscală este însoțită de acte doveditoare ale informațiilor cuprinse în aceasta.

Noul formular poate fi văzut AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiscul
formular
tva