Dragnea: Săptămâna următoare luăm decizia pe cota de TVA de 0% pentru livrările de locuințe. Am putea renunța la propunere

Dragnea: Săptămâna următoare luăm decizia pe cota de TVA de 0% pentru livrările de locuințe. Am putea renunța la propunere
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 27 apr 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ar putea renunța la proiectul de lege care prevedea introducerea unei cote de 0% a TVA pentru livrările de locuințe și publicitate prin mass-media, dacă acestea nu sunt dorite de companiile care activează în aceste domenii.  O decizie asupra proiectului ar urma să se ia săptămâna următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Săptămâna următoare vom avea ultima discuție cu colegii noștri din comisie, iar dacă cei cărora ne adresăm nu doresc, nu facem binele cu forța. Același lucru este valabil și pentru publicitatea pentru presă. Săptămâna următoare vom lua decizia finală. (...) Am stabilit cu colegii mei din comisiile de specialitate să ne întâlnim săptămâna următoare să-mi spună care au fost ultimele discuții cu agenții economici din domeniu, pentru că cei cărora ne adresam cu această măsură se pare că au o temere justificată în sensul că pot ajunge în situația să aibă probleme cu cash-flow-ul, în sensul că vor avea de recuperat TVA”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat despre proiectul de lege depus în Parlament.

Președintele PSD a declarat că din partea dezvoltatorilor imobiliari și a presei au fost transmise temeri că măsura introducerii unei cote de TVA 0% pentru livrări de locuințe și publicitate în mass-media nu vor aduce beneficii directe acestora, așa cum se intenționa prin proiectul de lege, pentru că ar determina întârzieri la recuperarea TVA sau scăderi ale prețurilor plătite pentru publicitate.

Proiectul de lege a fost întârziat și din cauza discuțiilor pe această temă cu oficialii Comisiei Europene, autoritățile de la București fiind nevoite să notifice Bruxelles-ul. 

EXCLUSIV Posibilă amânare a introducerii TVA zero la livrarea de locuințe și publicitate media CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Posibilă amânare a introducerii TVA zero la livrarea de locuințe și publicitate media

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a introdus în februarie în Parlament un proiect de lege, care, printre altele, introduce TVA zero pentru livrarea de locuințe și servicii de publicitate prin mass-media. Măsurile au fost asumate în programul Guvernului PSD, cu aplicare însă din luna martie.

TVA zero ar fi trebuit să fie aplicată pentru livrarea locuințelor, inclusiv a terenului aferent, către persoane fizice, livrarea de clădiri care vor fi folosite drept cămine de bătrâni și de pensionari, precum și pentru case de copii, dar și pentru imobile ale primăriilor care vor fi închiriate subvenționat persoanelor cu venituri reduse. Astăzi, TVA pentru clădiri utilizate în scopuri sociale este 5%. TVA zero va fi aplicată și pentru servicii de difuzare de publicitate prin mass-media, pentru stimularea acestui domeniu. În prezent, cota de TVA în publicitate este cea standard, de 19%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
locuinte
publicitate