Grindeanu, despre TVA zero pentru publicitate și tranzacții imobiliare: Industria nu e decisă că măsurile vor crește afacerile

Grindeanu, despre TVA zero pentru publicitate și tranzacții imobiliare: Industria nu e decisă că măsurile vor crește afacerile
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că există discuții în acest moment cu partenerii sociali pe tema proiectului de lege care elimină TVA pentru tranzacții imobilare și pentru publicitate, ei nefiind convinși că măsurile vor duce la creșterea industriei. Premierul spune că se discută și cu reprezentații Comisiei Europene, având în vedere reglementările UE în domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grindeanu a fost întrebat despre informațiile privind renunțarea la măsuri, el afirmând că nu Guvernul a inițiat proiectul, ci Parlamentul. "Eu știu că este o propunere și un proiect legislativ, care a venit din Parlament. Măsura este prinsă în programul de guvernare, dar propunerea legislativă a venit din Parlament, nu a venit ca proiect dinspre Guvern. (...) Eu cred că cel mai bine e să vă transmită decizia de a retrage sau nu acest proiect de lege cei care au inițiat", a spus el.

Unul dintre inițiatorii proiectului este președintele PSD, Liviu Dragnea.

Premierul a afirmat că există însă discuții în acest moment cu reprezentanții industriilor de publicitate și imobiliare, pentru elaborarea punctului de vedere al Guvernului asupra proiectului.

"Industria și actorii (...) nu sunt foarte deciși că această măsură este una care să ducă la creșterea cifrelor de afaceri, a industriei din acest punct de vedere", a spus el.

EXCLUSIV Imagini cu magazinul online prin care Fiscul vrea să ajungă la milioane de români CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Imagini cu magazinul online prin care Fiscul vrea să ajungă la milioane de români

Grindeanu a mai afirmat că există discuții și cu reprezentanții Comisiei Europene.

"Noi pentru punctul de vedere vorbim de diferite cote de TVA, așa cum știți, și aici există regulamente și reguli europene. Noi ne-am angajat că vom întreba CE legat de subiectul cotelor diferite de TVA, pentru că deja avem în anumite domenii. Ar însemna a treia cotă de diferită de TVA", a precizat premierul.

Măsura privind eliminarea TVA este prevăzută în programul de guvernare și a venit ca proiect de lege în Parlament, inițiat de Liviu Dragnea. Proiectul a fost depus în Senat pe 22 februarie, dar nu a fost luat încă în discuție de către comisiile de specialitate. Nici Guvernul nu a transmis încă un punct de vedere.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
tva zero
tranzactii imobiliare