EXCLUSIV Fiscul cere 100 milioane lei de la peste 300.000 de români, printre care avocați și contabili. Un nou val de decizii de impunere, așteptat și în acest an

EXCLUSIV Fiscul cere 100 milioane lei de la peste 300.000 de români, printre care avocați și contabili. Un nou val de decizii de impunere, așteptat și în acest an
scris 8 ian 2018

Fiscul a trimis anul trecut un număr uriaș de impuneri pentru plata contribuției la asigurările de sănătate (CASS), prin care cere achitarea unor sume neachitate încă din 2012. Numărul deciziilor de impunere, de peste 300.000, este de circa 100 de ori mai mare decât cel de anul trecut, potrivit datelor transmise de Fisc la solicitarea Profit.ro. ANAF a acționat acum pentru a evita o eventuală prescriere la începutul acestui an a datoriilor restante din 2012.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei peste 300.000 de sunt, în principal, PFA, profesii liberale și alte activități independente, dar printre cei care au primit de la Fisc decizii de impunere sunt și cei care au obținut venituri din drepturi de autor sau chirii. Cine nu achită restanțele, conform instrucțiunilor, ar putea ajunge în situația ca Fiscul să îi pună poprire pe conturi și să-și ia singur banii.

Nici suma pe care Fiscul o așteaptă nu este una mică. Astfel, valoarea deciziilor de impunere CASS comunicate în 2017 pentru anul 2012 este de 162,5 milioane de lei, din care 94 milioane lei obligații fiscale neîncasate și 68,5 milioane lei obligații fiscale încasate.

Finanțele amână plata contribuțiilor, TVA și impozitului pe profit în cont unic la Trezorerie. În paralel lucrează la reincriminarea penală a neplății contribuțiilor CITEȘTE ȘI Finanțele amână plata contribuțiilor, TVA și impozitului pe profit în cont unic la Trezorerie. În paralel lucrează la reincriminarea penală a neplății contribuțiilor

"Numărul deciziilor de impunere pentru plata CASS emise în anul 2016 este de 3.226. Numărul deciziilor de impunere pentru plata CASS emise in anul 2017 este de 303.184, iar numărul deciziilor de impunere pentru plata CASS emise in anul 2017 pentru anul 2012 este de 303.184", indică datele ANAF.

Dacă în acest an Fiscul a trimis notificări doar pentru 2012, foarte probabil anul următor va proceda la fel pentru 2013.

ANAF a transmis Profit.ro că, pentru anii 2013 si 2014, sunt în curs de realizare formalitățile legale privind reglarea evidenței analitice pe plătitor în vederea emiterii și comunicării altor decizii de impunere către contribuabili.

Cea mai mare sumă stabilită prin decize de impunere pentru neplata CASS datorată în 2012 este de 3,96 milioane de lei, din care 3,86 milioane de lei reprezintă CASS neachitat (obligația fiscală principală), iar 97.427 de lei dobânzi și penalități (obligații fiscale accesorii).

DOCUMENT final - Iohannis a promulgat split TVA: obligatoriu pentru firme în insolvență sau cu întârzieri. Pragurile de îndatorare - majorate de 10 ori, perioada de achitare a datoriilor, extinsă cu 30 zile. Noi excepții de la aplicare CITEȘTE ȘI DOCUMENT final - Iohannis a promulgat split TVA: obligatoriu pentru firme în insolvență sau cu întârzieri. Pragurile de îndatorare - majorate de 10 ori, perioada de achitare a datoriilor, extinsă cu 30 zile. Noi excepții de la aplicare

Plata contribuției de asigurări sociale de sănătate este efectuată în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, astfel încât obligațiile de plată accesorii sunt calculate după expirarea termenului amintit, până la data stingerii, inclusiv. Deciziile de impunere sunt emise și comunicate de organele fiscale teritoriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
pfa
cass
contributii
sanatate
fisc