Fiscul îl execută din nou pe românul cu cele mai mari datorii la stat. Îi vinde zeci de apartamente și 700 de spații de parcare

Fiscul îl execută din nou pe românul cu cele mai mari datorii la stat. Îi vinde zeci de apartamente și 700 de spații de parcare
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 13 iun 2017

Fiscul vinde săptămâna următoare, prin licitație, câteva zeci de apartamente și terenuri, dar și în jur de 700 de spații de parcare, situate în principal în localitatea Popești Leordeni, lângă București. Toate aceste bunuri îi aparțin primarului sectorului 3, Robert Negoiță, românul cu cele mai mari datorii către stat, totalizând 233,5 milioane lei (circa 51 milioane euro). Suma include dobânzi și penalități, însă datoria inițială provine, potrivit autorităților, din neplata de TVA de către fostul om de afaceri la peste o mie de imobile construite și vândute în perioada 2005-2009.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ce vinde ANAF

  • Garsoniere 85.800 - 131.000 lei fără TVA
  • 2 camere 190.000 de lei fără TVA
  • 3 camere - 158.800 lei fără TVA
  • 4 camere - 297.300 lei fără TVA
FOTO Pasionat de Cioran și de iahturi. Ce ambarcațiuni de lux deține în Italia patronul furnizorului de energie insolvent KDF Energy CITEȘTE ȘI FOTO Pasionat de Cioran și de iahturi. Ce ambarcațiuni de lux deține în Italia patronul furnizorului de energie insolvent KDF Energy

Totodată, Fiscul vinde 95 de locuri de parcare supraterane și 546 de locuri de parcare subterane, tot din Popești Leordeni, la care se adaugă două terenuri, de aproape 2.000 și 330 de metri pătrați, situate în aceeași localitate. ANAF a scos la licitație și 48 de locuri de parcare în Voluntari, precum și mai multe terenuri și construcții.

Licitația va fi pe 21 iunie, la administrația ANAF din strada Lucrețiu Pătrășcanu, nr 10, iar cei care doresc să participe trebuie să depună mai multe documente, procedură obișnuită pentru licitațiile Fiscului, până pe 20 iunie.

Fiscul îl execută din nou pe românul cu cele mai mari datorii la stat. Îi vinde zeci de apartamente și 700 de spații de parcare

CITEȘTE ȘI Robert Negoiță, urmărit penal de către DNA pentru evaziune fiscală în formă continuată, cu prejudiciu de peste 77.140.000 lei

Ce datorii are Robert Negoiță și de ce

Potrivit datelor Fiscului, valabile la finele lunii martie a acestui an, primarul sectorului 3 are datorii la stat de 233,5 milioane de lei, din care 79 de milioane de lei obligații restante principale, la care se adaugă 154,5 milioane lei dobânzi și penalități.

Negoiță este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru evaziune fiscală în formă continuată, fiind suspectat că, în perioada 2005-2009, a construit prin firma sa trei ansambluri rezidențiale și a vândut, în nume propriu, 1.250 de locuințe, fără a înregistra aceste operațiuni, creând astfel un prejudiciu de peste 77 milioane de lei, potrivit DNA. Negoiță este suspectat că a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77 milioane lei.

Potrivit DNA, Negoiță ar fi construit, pentru vânzare, ansambluri rezidențiale formate din vile și blocuri de locuințe și locuri de parcare, situate în București, în orașul Voluntari și orașul Popești Leordeni. Începând cu decembrie 2005, Negoiță ar fi început vânzarea imobilelor pe măsura finalizării acestora, fără a declara organelor fiscale activitatea economică desfășurată și fără a achita obligațiile fiscale ce-i reveneau. În perioada 10 ianuarie 2006 - 13 iulie 2009, actualul primar ar fi făcut 1.250 de tranzacții imobiliare, constând în vânzări de construcții și teren aferent construcțiilor, activități din care a obținut venituri de 364,7 milioane lei.

De altfel, ANAF a organizat trei licitații în 2015 și una în 2016 pentru vânzarea de apartamente, vile, locuri de parcare și terenuri aparținând lui Robert Negoiță, după ce primele vânzări pentru recuperarea prejudiciului au avut loc în 2011.

În cea mai recentă declarație de avere a lui Robert Negoiță, disponibilă pe site-ul Primăriei Sectorului 3, peste 30 de pagini sunt completate cu mențiuni despre apartamentele și locurile de parcare executate silit de către Fisc în contul datoriilor către ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
robert negoita
executare silita
apartamente
popesti leordeni