Flynn nu a făcut publice venituri încasate de la televiziunea finanțară de Kremlin și de la încă o companie rusă

Flynn nu a făcut publice venituri încasate de la televiziunea finanțară de Kremlin și de la încă o companie rusă
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2017

Fostul consilier pentru Securitate Națională al președintelui american Donald Trump, Michael Flynn, nu a făcut publice venituri încasate de la un post rus de televiziune și de la încă o firmă cu legături cu Moscova, într-o declarație de avere din luna februarie, arată documente publicate duminică de Casa Albă și citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În declarația de avere semnată de Flynn pe 31 martie, fostul oficial de la Casa Albă a evocat angajamente pentru discursuri semnate cu entități ruse, inclusiv cu postul de televiziune finanțat de Kremlin Russia Today și cu Volga-Dnepr Airlines, scrie News.ro.

Flynn nu precizează în formular ce sumă a primit, dar contractele sunt trecute la o secțiune intitulată “surse de venit depășind 5.000 de dolari pe an”.

Aceste venituri nu sunt incluse într-un alt formular, semnat de Flynn pe 11 februarie, pe care Casa Albă l-a făcut public tot sâmbătă.

Discrepanța ar putea reprezenta încă o problemă legală pentru Flynn. Generalul în retragere, care a fost obligat să demisioneze după numai 24 de zile, este în centrul atenției pentru contactele sale cu oficiali ruși, în cadrul unei anchete mai ample privind interferența rusă în alegerile prezidențiale din 2016.

El a cerut imunitate pentru a depune mărturie în Comisiile de Informații ale Senatului și Camerei Reprezentanților, a anunțat avocatul său, Robert Kelner, însă cererea sa a fost respinsă.

Flynn, un general-locotenent în retragere care a condus Agenția de Informații a Apărării (DIA) înainte să fie dat afară de administrația Obama, l-a consiliat pe Trump în campania prezidențială începând din 2015.

Percheziții la sediile Credit Suisse din Londra, Amsterdam și Paris. Acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani CITEȘTE ȘI Percheziții la sediile Credit Suisse din Londra, Amsterdam și Paris. Acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani

El a fost consilierul pe probleme de securitate al președintelui Donald Trump timp de trei săptămâni, după care și-a dat demisia acuzat de administrația Trump că l-a mințit pe vicepreședintele Mike Pence în legătură cu contacte pe care le-a avut cu ambasadorul rus în Statele Unite Serghei Kisliak.

Înainte de învestirea lui Trump, în ziua în care președintele Barack Obama anunța sancțiunile impuse Rusiei din cauza amestecului în alegerile din Statele Unite, Flynn a vorbit la telefon cu ambasadorul rus Kisliak.

Un oficial american din domeniul informațiilor a declarat pentru NBC News că Flynn a discutat cu Kisliak despre sancțiunile impuse din cauza atacurilor cibernetice ruse înainte de învestire lui Trump.

Flynn a declarat pentru ziarul The Washington Post că nu a discutat despre sancțiuni cu Kisliak, iar apoi a spus că nu-și mai amintește dacă au discutat despre sancțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
michael flynn