Germania critică decretele semnate de Trump privind deficitele comerciale și frauda în domeniul taxelor vamale

Germania critică decretele semnate de Trump privind deficitele comerciale și frauda în domeniul taxelor vamale
scris 2 apr 2017

Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a criticat sâmbătă decretele semnate de președintele american Donald Trump privind deficitele comerciale și frauda în domeniul taxelor vamale, estimând că acestea sunt semnele intenției Washingtonului de a se desprinde de liberul-schimb, relatează AFP.

Președintele Statelor Unite a semnat vineri două decrete prin care ordonă administrației americane să studieze cauzele deficitului comercial al țării și să acționeze împotriva țărilor care nu respectă regulile comerciale, scrie News.ro.

Aceste decrete “arată (…) că Statele Unite vor, după toate dovezile, să se depărteze de liberul-schimb și de acordurile comeciale”.

FOTO O persoană carbonizată, alta rănită, într-un incendiu care a cuprins un depozit de legume și fructe din Afumați CITEȘTE ȘI FOTO O persoană carbonizată, alta rănită, într-un incendiu care a cuprins un depozit de legume și fructe din Afumați

Consilierul pentru Comerț al lui Donald Trump, Peter Navarro, a acuzat Germania că exploatează alte țări datorită unui euro “în mare parte subevaluat”.

Cancelarul german Angela Merkel a răspuns că moneda țărilor din Zona euro este gestionată de Banca Centrală Europeană, independentă politic.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trump
taxe vamale
frauda