Fostul șef al CJ Cluj, Horea Uioreanu, condamnat definitiv la 6 ani și patru luni de închisoare

Fostul șef al CJ Cluj, Horea Uioreanu, condamnat definitiv la 6 ani și patru luni de închisoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2018

Judecătorii Curții de Apel Cluj l-au condamnat definitiv, miercuri, pe fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, la șase ani și patru luni de închisoare, în dosarul în care DNA îl acuza de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la spălare de bani, în legătură cu anumite contracte derulate cu fonduri publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Biroului de presă al Curții de Apel Cluj au declarat pentru News.ro că judecătorii s-au pronunțat asupra recursului înaintat de apărătorii lui Horea Uioreanu, condamnat inițial de Tribunalul Cluj la șase ani și șase luni de închisoare cu executare, scrie News.ro.

Conform surselor citate, una dintre acuzațiile DNA, cea de complicitate la spălare de bani, a fost schimbată în tentativă de spălare de bani.

Uioreanu a mai fost condamnat pentru luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar sentința de șase ani și patru luni de închisoare cu executare este definitivă.

ASF caută avocat care să o apere în procesul cu Raluca Țintoiu. Fosta șefă NN Pensii, care a primit cea mai dură amendă din istorie într-un scandal politic, vrea banii și autorizația înapoi, dar și daune morale CITEȘTE ȘI ASF caută avocat care să o apere în procesul cu Raluca Țintoiu. Fosta șefă NN Pensii, care a primit cea mai dură amendă din istorie într-un scandal politic, vrea banii și autorizația înapoi, dar și daune morale

În același dosar au mai fost condamnați omul de afaceri Ioan Bene (trei ani și opt luni de închisoare) și omul de afaceri Vasile Pogăcean (3 ani de închisoare).

Totodată, fostul consilier județean Ioan Petran (PNL) a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Gabriel Davidescu, reprezentant al unei firme, a primit o condamnare de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Dosarul DNA a fost deschis în 2014, iar Uioreanu a fost reținut în 28 mai 2014, ulterior fiind arestat preventiv. El a fost eliberat și pus sub control judiciar în martie 2015.

În rechizitoriul procurorilor se arăta că fostul președinte al CJ Cluj a pretins și primit de la omul de afaceri Vasile Pogăcean 693.224 lei, în câteva tranșe. Pentru acești bani, el trebuia să ”direcționeze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanțare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unități administrativ teritorial din județul Cluj, în vederea finanțării contractelor pe care respectivele entități le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, deținută de inculpatul Pogăcean Vasile”.

Totodată, Uioreanu a fost acuzat că a pretins și de la Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, primind în șapte tranșe 278.000 lei. Șeful CJ Cluj trebuia să aloce bani publici ”în vederea plății contractelor derulate de SCC Napoca SA deținută de inculpatul Ioan Bene”.

Uioreanu a fost acuzat că a favorizat în acest mod și alte firme, iar într-un caz i-a fost complice consilierul județean Ioan Petran. Ar fi pretins mită 15 la sută din sumele bugetare alocate pentru contractele cu firmele implicate în diverse lucrări.

viewscnt
Afla mai multe despre
cj cluj
horea uioreanu