FOTO Fiscul are din nou probleme. Persoane necunoscute trimit email-uri pretinse în numele instituției

FOTO Fiscul are din nou probleme. Persoane necunoscute trimit email-uri pretinse în numele instituției
scris 5 oct 2018

ANAF a avertizat vineri că, în ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis email-uri pretinse a fi în numele instituției de la o adresă care nu-i aparține. Fiscul atrage atenția că nu anunță prin email firmelor controalele fiscale sau pe cele ale Antifraudei.

"ANAF nu transmite email-uri contribuabililor pentru a anunța controale fiscale sau ale Antifraudei. Precizăm că ANAF informează contribuabilii cu privire la o viitoare inspecție fiscală printr-un aviz de inspecție, conform Codului de procedură fiscală, iar în cazul controalelor DGAF, acestea sunt inopinate și operative. În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF email-uri de la o adresă care nu aparține instituției noastre. Atragem atenția că ANAF nu transmite aceste mesaje. Sfătuim contribuabilii să nu transmită vreun reply sau să acceseze link-uri indicate în mesajele text", a transmis Fiscul printr-un comunicat.

FOTO Fiscul are din nou probleme. Persoane necunoscute trimit email-uri pretinse în numele instituției

La sfârșitul lunii august, Fiscul a anunțat că într-un interval de 24 de ore au fost transmise SMS-uri în numele său de către persoane necunoscute, mesaje ce pot ascunde o fraudă, și a atenționat că ANAF nu transmite astfel de SMS-uri  contribuabililor pentru a-i informa cu privire la situația fiscală  personală.

EXCLUSIV Schimbări la deciziile de impunere pe anii trecuți: Fiscul le va trimite în două tranșe, bonificații acordate după un nou sistem UPDATE Finanțele confirmă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Schimbări la deciziile de impunere pe anii trecuți: Fiscul le va trimite în două tranșe, bonificații acordate după un nou sistem UPDATE Finanțele confirmă

"ANAF transmite SMS-uri doar de la nr. 1300 și numai la solicitarea contribuabilului, dar în care nu sunt transmise informații personale, sume de plată sau alte informații confidențiale. În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF SMS-uri aparent inofensive, dar care ar putea ascunde o fraudă. Atragem atenția că ANAF nu transmite aceste mesaje, iar contribuabilii, pentru a evita o eventuală pierdere de bani, ar trebui să nu transmită vreun reply sau să acceseze linkuri indicate în mesajele text. Cu privire la situația expusă, ANAF va sesiza organele competente", anunță instituția.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
email
frauda
fiscul