Guvernul ia în calcul eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din construcții și agricultură

Guvernul ia în calcul eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din construcții și agricultură
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2023

Guvernul Ciolacu ia în calcul eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din construcții și agricultură în două etape, la 1 septembrie 2023 și 1 ianuarie 2024, au declarat surse guvernamentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Și angajații din anumite sectoare fie că lucrează în mediul privat sau la stat, beneficiază de scutire de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, arată G4Media.ro.

Eliminarea acestor facilități este prevăzută, de altfel, în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) convenit cu Comisia Europeană.

Rata șomajului în rândul tinerilor rămâne la un nivel ridicat CITEȘTE ȘI Rata șomajului în rândul tinerilor rămâne la un nivel ridicat

În ceea ce privește angajații din construcții, facilitățile fiscale sunt valabile până în 2028 și constau în scutirea de impozit pe venit, de la plata contribuției la sănătate și reducerea contribuțiilor la pensii. În paralel, în acest domeniu trebuie asigurat un salariu minim brut de 3.000 de lei.

Angajatorii din sectorul agricol și din industria alimentară beneficiază și ei de un set de facilități fiscale: plata la stat a unor taxe salariale reduse, în paralel cu acordarea unui salariu minim diferențiat de 3.000 de lei brut.

viewscnt
Afla mai multe despre
facilitățil fiscale
it