Guvernul prelungește programele de finanțare a mediului de afaceri

Guvernul prelungește programele de finanțare a mediului de afaceri
scris 29 iun 2022

Guvernul prelungește până la 31 decembrie 2022 programele de finanțare a mediului de afaceri. Actul normativ reglementează Programul IMM INVEST PLUS, care facilitează accesul la finanțare a firmelor, necesară realizării proiectelor de investiții și pentru continuarea activității.

Programul va fi implementat sub forma unei scheme de ajutor de stat în baza căreia se vor acorda garanții și granturi, care vor acoperi o parte din costurile de finanțare a creditelor contractate.

IMM INVEST PLUS include IMM INVEST, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION, RURAL INVEST și este bazat pe Cadrul temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei (2022/C131/01). Contractele de finanțare se vor acorda după decizia de autorizare a Comisiei Europene.

Comisia Europeană vrea interzicerea vânzării în UE a produselor din tutun încălzit cu arome CITEȘTE ȘI Comisia Europeană vrea interzicerea vânzării în UE a produselor din tutun încălzit cu arome

Programul IMM INVEST PLUS va putea fi accesat până la 31 decembrie 2022, iar plata dobânzilor se va face în maximum 13 luni de la data acordării creditului.

Prin aceste programe, mediul de afaceri beneficiază de un plafon total al garanțiilor de 7,5 miliarde de lei și de un buget al granturilor de maxim 900,68 milioane lei. Astfel, 10.704  beneficiari vor avea acces la finanțare pentru a-și continua activitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
invest